Antena 3 Actualitate Cultură Filme de Sergiu Nicolaescu rulează gratuit, vineri, la cinematografe din Bucureşti şi Târgu-Jiu

Filme de Sergiu Nicolaescu rulează gratuit, vineri, la cinematografe din Bucureşti şi Târgu-Jiu

de M.Z.    |    03 Ian 2013   •   14:19
Filme de Sergiu Nicolaescu rulează gratuit, vineri, la cinematografe din Bucureşti şi Târgu-Jiu
Sursa foto: Foto: Agerpres

Filmele "Dacii", "Revanşa", "Ultimul cartuş" şi "Nemuritorii", semnate de Sergiu Nicolaescu, vor rula gratuit, vineri noaptea, la cinema Patria din Bucureşti şi la cinematograful "Sergiu Nicolaescu" din Târgu-Jiu, informează un comunicat remis de RADEF RomâniaFilm.

Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor - RADEF RomâniaFilm "transmite sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor maestrului Sergiu Nicolaescu în această zi neagră pentru cultura românească, în care cel care de peste 50 de ani se identifică cu filmul românesc s-a hotărât să devină nemuritor prin trecerea sa în nefiinţă".

În semn de respect pentru Sergiu Nicolaescu, vineri, între orele 22.00 şi 05.00, la cinematograful "Sergiu Nicolaescu" din Târgu-Jiu şi la cinema Patria din Bucureşti vor rula, gratuit, filmele "Dacii", "Revanşa", "Ultimul cartuş" şi "Nemuritorii", informează comunicatul RADEF, potrivit Mediafax.

Pe 6 decembrie 2012, Sergiu Nicolaescu a fost declarat cetăţean de onoare al municipiului Târgu-Jiu. În aceeaşi zi, în Târgu-Jiu, a fost inaugurat şi un cinematograf care poartă numele actorului.

Regizorul, actorul şi scenaristul Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineaţă, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Pe 12 decembrie 2012, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu le mulţumea colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună, precizând că nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are puţini ani de trăit pe care vrea să-i termine în profesia sa.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu - regizor, actor de film, scenarist şi producător de film - cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Cu mâinile curate" (1972), "Osânda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Mărin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985),  "Triunghiul morţii" (1999), "Orient Express" (2004), "Supravieţuitorul" (2008).
×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close