Antena 3 CNN Actualitate Cultură Google a lansat "Art Project", program ce oferă un tur virtual al celor mai mari muzee ale lumii

Google a lansat "Art Project", program ce oferă un tur virtual al celor mai mari muzee ale lumii

Google a lansat "Art Project", program ce oferă un tur virtual al celor mai mari muzee ale lumii
Sursa foto: Foto: personal.psu.edu
13 Feb 2011   •   20:07

Gigantul informatic Google a anunţat intrarea pe piaţa a programului "Art Project", care vrea să se apropie cât mai mult de domeniul cultural, oferind un tur virtual, cu imagini reale, din cele mai cunoscute muzee şi galerii de artă din întreaga lume.

Printre edificiile cu care compania a colaborat deja în cadrul proiectului se află şi National Gallery din Marea Britanie, Capela Sixtină, Metropolitan Museum of Art din New York, Palatul Versailles şi State Hermitage Museum din St. Petersburg. Toate muzeele pot fi vizitate virtual, la 360 de grade, pe pagina de internet a fiecăruia, lansată cu ajutorul Google.

Reprezentanţii companiei au declarat că experienţa oferită de Art Project este una mult mai încântătoare decât vizita în persoană obiectivelor turistice. De asemenea, Google pune la dispoziţie câte o operă de artă în variantă high resolution din fiecare muzeu, imortalizată în şapte milioane de pixeli. Astfel calitatea imaginii este de 1.000 de ori mai mare decât a unei poze realizate cu o cameră digitală.În plus, proiectul mai pune la dispoziţie alte sute de picturi pe pereţii galeriilor de artă.

Potrivit reprezentanţilor gigantului informatic, au fost necesare între patru şi opt ore pentru imortalizarea fiecărei picturi în detaliu, iar pentru obţinerea fotografiei finale au suprapus mii de capturi ale aceleiaşi opere de artă.

Vezi aici mai multe informaţii şi imagini despre "Art Project by Google".

 


×
Subiecte în articol: Google Capela Sixtina muzee
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close