Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii, Daniel Barbu: A dispărut o personalitate a industriei cinematografiei româneşti

Ministrul Culturii, Daniel Barbu: A dispărut o personalitate a industriei cinematografiei româneşti

Ministrul Culturii, Daniel Barbu: A dispărut o personalitate a industriei cinematografiei româneşti
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Ian 2013   •   12:45

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat că regretă dispariţia cineastului Sergiu Nicolaescu, despre care spune că a fost o personalitate marcantă a cinematografiei româneşti.

"Este regretabil că a dispărut o personalitate atât de strâns legată de industria cinematografiei româneşti. Filmele lui sunt parte a imaginarului colectiv. Dumnezeu să-l odihnească!", a spus Daniel Barbu, potrivit Mediafax.

Regizorul, actorul şi scenaristul Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineaţă, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe
, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Pe 12 decembrie 2012, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu le mulţumea colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună, precizând că nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are puţini ani de trăit pe care vrea să-i termine în profesia sa.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu - regizor, actor de film, scenarist şi producător de film - cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Cu mâinile curate" (1972), "Osânda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Mărin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985),  "Triunghiul morţii" (1999), "Orient Express" (2004), "Supravieţuitorul" (2008).

Citeşte şi Geo Saizescu: Fără Sergiu Nicolaescu, istoria filmului românesc nu poate să existe

Iliescu: M-a cutremurat vestea morţii lui Sergiu Nicolaescu, e o mare pierdere pentru noi toţi






×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close