Antena 3 CNN Actualitate Cultură Instituțiile culturale își deschid porțile pentru a celebra Noaptea Muzeelor

Instituțiile culturale își deschid porțile pentru a celebra Noaptea Muzeelor

Muzeele își deschid larg porțile pentru cel mai așteptat eveniment al anului: Noaptea Muzeelor.

Instituțiile culturale își deschid porțile pentru a celebra Noaptea Muzeelor
Sursa foto: hepta/ Alexandra Pandrea
de Alexandra Axinia    |    12 Mai 2023   •   14:24

Sâmbătă, 13 mai, tot mai multe instituții de cultură își deschid porțile pentru a fi vizitate gratuit, iar propunerile generoase variază în funcție de domeniul lor de activitate. Vizitatorii sunt așteptați în cadrul celei de-a XIX-a ediție la expoziții, tururi gratuite, recitaluri muzicale sau proiecții de lumini.

"Aprecierea de care se bucură Noaptea Europeană a Muzeelor nu poate decât să mă încânte, cu atât mai mult cu cât anul acesta avem instituții care organizează în premieră evenimente pentru a marca această ediție. Există o ofertă culturală extrem de bogată la nivelul întregii țări, colegii noștri asigurându-se că vor atrage un public cât mai divers.

Vă invit să descoperim patrimoniul muzeelor, să pătrundem în spații mai puțin accesibile publicului larg în mod obișnuit și să ne bucurăm de tururi ghidate și de concerte special pregătite.

Îmi doresc ca tinerii și cei mici să fie tot mai atrași de fenomenul cultural și să devină o obișnuință participarea la astfel de evenimente", a transmis ministrul Culturii, Lucian Romașcanu

Citește și: Jurnalul intim cu scoarțe verzi al Reginei Maria poate fi văzut la Muzeul Național de Istorie | A intrat în patrimoniul național

Printre instituțiile de cultură care organizează evenimente pentru a celebra Noaptea Europeană a Muzeelor se află Filarmonica „George Enescu” și Opera Națională București. De asemenea, Ateneul Român va putea fi vizitat gratuit între orele 22:00 și 01:00. Tot mâine seară, opera bucureșteană își deschide porțile într-un tur inedit cu Artă Vie. 

Lista evenimentelor poate fi accesată AICI

×
Subiecte în articol: Noaptea Muzeelor PSD Lucian Romașcanu
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close