Antena 3 CNN Actualitate Cultură Noul ambasador SUA: Presa agresivă din România, semn al unei democraţii sănătoase

Noul ambasador SUA: Presa agresivă din România, semn al unei democraţii sănătoase

Noul ambasador SUA: Presa agresivă din România, semn al unei democraţii sănătoase
Sursa foto: Wall Street Journal
11 Noi 2009   •   14:42

Noul ambasador al SUA în România, Mark Gitenstein, a acordat un interviu publicaţiei Wall Street Journal în care vorbeşte despre presa din România şi despre situaţia politică din ţara noastră.

Diplomatul a fost învestit de către vicepreşedintele Biden în luna august, însă scrisorile sale de acreditare nu au fost acceptate de către preşedintele Traian Băsescu până în septembrie.

În opinia oficialului american, presa din România este una agresivă, însă capabilă să acopere toate perspectivele politice. ?Presa română este agresivă şi reuşeşte să acopere toate perspectivele politice ale evenimentelor. E o concurenţă similară cu cea dintre posturile americane Fox News şi MSNBC?, a declarat Gitenstein.

?Este minunat. O presă agresivă este foarte importantă. Acesta este un semn că democraţia din România este una funcţională, sănătoasă?, a adăugat diplomatul.

Alegerile prezidenţiale se apropie cu paşi repezi, iar Mark Gitenstein a vrut să precizeze cât se poate de clar că SUA nu susţine nici un candidat la preşedinţia României.

?Toată lumea vrea să ştie care este poziţia SUA referitoare la situaţia politică din România şi la alegerile care urmează. Însă, noi nu susţinem nici un candidat. Trebuie să ne alegem cu foarte mare grijă cuvintele şi felul în care ne formulăm declaraţiile, pentru a nu lăsa loc de interpretări?

Noul ambasador american a vorbit şi despre greva magistraţilor care a avut loc în urmă cu aproximativ 2 luni. ?A fost o perioadă ciudată. Judecătorii au intrat, pur şi simplu în grevă, lucru de neconceput în SUA?, a spus Gitenstein.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: presa ambasador SUA România mark gitenstein
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close