Antena 3 CNN Actualitate Cultură Portretul unei fetițe din Maramureș, cea mai premiată fotografie din lume. Yelena, opera unui artist născut în România

Portretul unei fetițe din Maramureș, cea mai premiată fotografie din lume. Yelena, opera unui artist născut în România

Fotografia portret cu cele mai multe premii din lume este realizată de reputatul fotograf Kerekes Istvan, originar din Târgu Mureş și reprezintă un record mondial.

Portretul unei fetițe din Maramureș, cea mai premiată fotografie din lume. Yelena, opera unui artist născut în România
Sursa foto: Kerekes Istvan - Euro Foto ART International Association
de Georgiana Adam    |    21 Noi 2022   •   13:39

Fotografia care i-a adus Kerekes Istvan un număr record de premii reprezintă portretul unei fetițe din Maramureş, pe nume Yelena.

"Cea mai cunoscută și cea mai premiată fotografie portret poartă titlul Yelena, cu care până în prezent a obținut 600 de premii internaționale în 58 de țări din cele 6 Continent. 

În baza datelor FIAP, acest rezultat este un record mondial", se arată pe pagina de Facebook a celui mai recent vernisaj al artistului, organizat de Euro Foto ART International Association, la Oradea, pe 19 noiembrie 2022.

Kerekes Istvan, născut în România şi s-a stabilit în Ungaria, a câştigat peste 3.000 de premii şi medalii naţionale şi internaţionale. 

"În vara anului 2018 a primit de la FIAP cea mai înaltă distincție a Federației internaționale recunoscute de UNESCO: distincția Artist Excelent de diamant, gradul 3 (EFIAP d/3). 

În perioada în care a preluat distincția, în lume existau doar cinci artiști fotografi cu asemenea distincție, el fiind cel mai tânăr printre ei! 

Tot în anul 2018 a fost distins cu Meritul de Stat Crucea de Aur a Ungariei", mai precizează Euro Foto ART International Association.

Lucrările artistului pot fi admirate din 19 noiembrie și în cadrul Expoziției de artă fotografică organizate în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

”Pentru mine arta fotografică înseamnă a vedea și a reda un lucru inedit și a-l imortaliza cu ajutorul obiectivului, într-un mod unic, pentru urmașii noștri. 

Totodată, înseamnă să le arăt celorlalți minunile din jurul nostru, dar și să scot în evidență greutățile și luptele care fac parte din viața noastră. 

A surprinde magia momentului și a-l face nemuritor - acesta este scopul creațiilor mele", precizează artistul fotograf expozant, potrivit adevarul.ro.

STIATI CĂ…? -Cea mai premiată fotografie portret din lume este realizată de reputatul artist fotograf Kerekes István,...

Publicată de Centrul InfoEuropa pe Sâmbătă, 19 noiembrie 2022

×
Subiecte în articol: Kerekes Istvan Yelena
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close