Antena 3 CNN Actualitate Cultură Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" îşi încetează existenţa. Instituţia va fuziona cu Opera Naţională Bucureşti

Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" îşi încetează existenţa. Instituţia va fuziona cu Opera Naţională Bucureşti

Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" îşi încetează existenţa. Instituţia va fuziona cu Opera Naţională Bucureşti
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Sep 2013   •   19:59

Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Capitală îşi încetează existenţa după fuziunea cu Opera Naţională Bucureşti (ONB), în urma unei Hotărâri de Guvern adoptate în şedinţa de miercuri a Executivului.

Potrivit actului normativ, reorganizarea Operei este necesară şi oportună atât din punct de vedere artistic, din punct de vedere al managementului resurselor şi din punctul de vedere al imaginii acestor instituţii, informează Mediafax.

"Opera Naţională Bucureşti va fi reorganizată, ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu Teatrul de Operetă, cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, cu Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română” şi cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, care se desfiinţează", se spune în proiectul de HG, iniţiat de Ministerul Culturii.

"Desfiinţarea şi reorganizarea" acestor instituţii publice va produce efecte la data intrării în vigoare a ordinului ministrului Culturii privind organizarea şi funcţionarea Operei, pentru punerea în aplicare a reorganizării.



×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close