Antena 3 CNN Actualitate Cultură Teoria relativităţii a lui Einstein, văzută de conservatori ca o conspiraţie liberală

Teoria relativităţii a lui Einstein, văzută de conservatori ca o conspiraţie liberală

Teoria relativităţii a lui Einstein, văzută de conservatori ca o conspiraţie liberală
12 Aug 2010   •   17:15

Persoanele religioase au o relaţie de iubire/ ură faţă de Albert Einstein. Acestea citează de multe ori din comentariile cunoscutului fizician pentru a-şi susţine teoriile, în ciuda faptului că Einstein a declarat la un moment dat că ?nu crede într-un Dumnezeu personal?. Un site foloseşte chiar un citat al lui Einstein pentru a combate teoria evoluţiei. Acum, balanţa înclină către ură la adresa lui Einstein, acesta devenind noul duşman al Creştinătăţii, după Darwin.

Se pare că cei de la Conservapedia (o alternativă conservatoare la cunoscuta Wikipedia), nu sunt fani ai celei mai cunoscute teorii a lui Albert Einstein, cea a relativităţii. Ei o văd ca pe o conspiraţie liberală, scrie www.newscientist.com.

Un alt site, TPMMuckracker, a atras recent atenţia cu privire la o pagină de pe Conservapedia, intitulată ?Contraexemple la relativitate?. Acolo se arată următoarele: ?Teoria relativităţii este un sistem matematic care nu permite excepţii. Este promovată puternic de către liberali cărora le place tendinţa ei de a induce în eroare oamenii în privinţa felului în care privesc lumea?.

Într-o notă de subsol, acest comentariu este urmat de: ?Aproape nimeni dintre cei care cred în relativitate nu mai citeşte Biblia, o carte care întrece cu mult bestseller-urile New York Times?.

Oare relativitatea îndepărtează oamenii de Dumnezeu? - se întreabă cei de la newscientist.com. Sau poate, continuă ei, şi aceasta este doar o teorie ? e doar mai puţin probabilă consultarea Bibliei pentru răspunsuri la întrebări privind universul.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Albert Einstein
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close