Antena 3 CNN Actualitate Cum a folosit Băsescu "Telepatia". Influenţa politicului în principalele momente ale dosarului

Cum a folosit Băsescu "Telepatia". Influenţa politicului în principalele momente ale dosarului

Cum a folosit Băsescu "Telepatia". Influenţa politicului în principalele momente ale dosarului
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Oct 2014   •   11:06

Suprapunerile datelor la care au fost efectuate acte in dosarul ICA peste momentele in care Dan Voiculescu a facut declaratii sau a luat decizii politice, s-au demonstrat a fi mai mult decat coincidente. Parcurgandu-le, se poate vedea ca influenta politicului asupra dosarului este mai degraba o evidenta.

In 2004 - 2005 a existat o plangere si o ancheta penala care vizau legalitatea procedurii de privatizare a ICA si personalul ADS, fara nicio legatura cu Dan Voiculescu. Pe 10 iunie 2005 procurorii emit solutia de neincepere a urmaririi penale fata de reprezentantii ADS care au privatizat ICA.

Practic aceasta rezolutie legitimeaza legalitatea privatizarii ICA.

La 25.02.2007, Dan Voiculescu in calitate de presedinte al PC a cerut public prim-ministrului Calin Popescu Tariceanu ca pana pe 12.03.2007 sa prezinte Parlamentului Romaniei un guvern restructurat, din care sa faca parte numai PNL.

La 27.02.2007, apare in ziarul Curentul un articol privind pretinse ilegalitati comise de Dan Voiculescu (nu si de altcineva) cu privire la privatizarea Institutului de Chimie Alimentara.

In 28.02.2007, Dan Voiculescu nu s-a lasat intimidat si a demarat procedura de suspendare a lui Traian Basescu.

La 07.03.2007, la registratura DNA se inregistreaza o copie a articolului aparut pe 27.02 in ziarul Curentul si o mentiune anonima


Pe 18.04.2007, PICCJ sub semnatura procurorilor Marius Iacob si Sorinela Neagu trimit o adresa in care mentioneaza „va trimitem alaturat, spre competenta solutionare, memoriul formulat de numitul POPA VASILE pentru a aduce la indpelinire ordinul rezoutiv din 03.04.2007 al conducerii PICCJ”

Pe 19.04.2007, Parlamentul României a votat cererea de suspendare a lui Basescu cu 322 voturi pentru.

In mai 2007 Dan Voiculescu exprima public pozitia sa privind necesitatea suspendarii lui Traian Basescu si optiunea sa de vot in sensul suspendarii.

Pe 14.05.2007, cu o zi inaintea referendumului de suspendare a lui Traian Basescu, denuntatorul Popa Vasile este citat la DNA sa dea declaratii in calitate de parte vatamata DESI URMARIREA PENALA NU INCEPUSE IMPOTRIVA VREUNEI PERSOANE SAU IN REM.
Procurorii il audieaza pe Popa Vasile (denuntatorul) in calitate de martor pe formular cu regim special, in care Dan Voiculescu este mentionat in calitate de invinuit, martorul a depus juramant - procedura care se aplica exclusiv in timpul urmaririi penale. In declaratia data in fata procurorilor, Popa Vasile spune ca nu cunoaste amanunte despre ICA. El este intrebat in mod expres despre Dan Voiculescu.

In 27.07.2007, intr-un interviu pentru revista „Politique Internationale”, Traian Basescu spunea:
„Cum pot ajunge cinci partide atat de diferite sa aiba acelasi punct de vedere? Cum se face ca Partidul National Liberal sau Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania s-au inteles cu adversarii din Partidul Social Democrat, ba, mai mult, si cu ultranationalistii din Partidul Romania Mare? Explicatia e ca liderii acestor partide s-au temut cu totii ca vor trebui sa dea socoteala. Justitia a batut la usa lui Ion Iliescu, la cea a liderului Partidului Conservator, Dan Voiculescu, acuzat de spalare de bani, si la cea a lui Zsolt Nagy, membru UDMR si ministru al Telecomunicatiilor, suspectat, de asemenea, de evaziune fiscala. Iata ce i-a unit. Nu spun ca cei 322 de parlamentari care au votat impotriva mea sunt certati cu legea, insa au trebuit sa se conformeze ordinelor date de superiorii lor, cateva zeci de persoane care nu au constiinta curata”.

Se vede astfel cum, cu un an inainte de a fi oficial inceputa urmarirea penala a lui Dan Voiculescu, Traian Basescu cunoaste acuzatiile care ii vor fi aduse principalului sau adversar politic, cel care a prezidat comisia de suspendare din 2007.

La 06.08.2007, Dan Voiculescu anunta public posibilitatea retragerii PC din Parlament.

La 06.09.2007, Dan Voiculescu renunta la functia de senator.

La 06.09.2007, procurorul Emilian Eva incepe urmarirea penala impotriva mai multor persoane, nu si asupra lui Dan Voiculescu.
Ii audiaza si incearca sa ii determine sa declare impotriva lui Voiculescu.

Pe 17.09.2008 apare in spatiul public informatia ca Dan Voiculescu va candida din nou pentru functia de senator la alegerile din noiembrie 2008.

La 24.09.2008 Dan Voiculescu este pus sub invinuire si este citat pentru 01.10.2008 pentru a-i fi adusa la cunostinta invinuirea.

Pe 14.10.2008, DNA anunta avocatii celorlalti inculpati ca urmeaza sa fie efectuata prezentarea materialului de urmarire penala. Asadar pe data de 14.10.2008 procurorii finalizasera urmarirea penala.

La 30.11.2008, Dan Voiculescu este ales senator al Romaniei.

La 04.12.2008, DNA finalizeaza rechizitoriul din Dosarul ICA si sesizeaza instanta de judecata.

×
Subiecte în articol: dosarul telepatia Dan Voiculescu justitie
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close