Antena 3 CNN Actualitate Cum să alegi un laptop potrivit pentru școală

Cum să alegi un laptop potrivit pentru școală

Fie că școala se întâmplă online sau la școală, copilul tău are nevoie de un laptop. Nu mai este un moft sau o jucărie scumpă, ci a devenit un instrument esențial pentru orice elev.

Cum să alegi un laptop potrivit pentru școală
de Georgiana Adam    |    21 Oct 2020   •   16:20

Rămâne totuși dilema alegerii. Pentru că piața este foarte generoasă în oferte și poate fi greu să faci lumină prin vârtejul de specificații. Iată însă câteva ponturi care să-ți facă alegerea mai ușoară.

Plătește cu un card

Primul sfat este să cumperi un laptop în rate. Fiind vorba de o investiție destul de mare, e bine să folosești un card de credit pentru a împărți costurile în tranșe egale. Acest pas te va ajuta să faci o alegere obiectivă, fără să lași prețul să te influențeze. În plus, întoarcerea la școală vine cu multe alte cheltuieli. Așa că e bine să nu-ți încarci bugetul prea mult din prima lună.

Nu opta pentru o tabletă

E important să alegi chiar un laptop. Poate fi tentant să alegi o tabletă mai ieftină. Și sunt suficiente modele impresionante. Dar încă n-au venit vremurile în care tableta se poate compara cu laptopul în privința performanțelor. Un laptop este pur și simplu mai puternic, iar aplicațiile de laptop sunt mult mai stabile decât cele pentru dispozitive mobile.

Nu opta pentru un Chromebook

Și Chromebook-ul poate fi tentant. Pentru că arată precum un laptop, dar are prețuri mult mai avantajoase. Din păcate, orice operațiune pe Chromebook necesită o conexiune destul de bună la Internet. Pentru că toate aplicațiile sunt online, adică sunt „salvate” în cloud, nu pe spațiul intern al dispozitivului.

Investește în portabilitate

Dacă ai de ales între un laptop bun și un laptop mai ușor, alege-l pe cel mai ușor, chiar dacă trebuie să plătești în plus. Un ultraportabil este cea mai potrivită variantă pentru spinarea unui elev și așa supraîncărcat cu manuale, caiete și alte kilograme de rechizite. Cei de la Apple sunt specialiști în domeniu, dar poți găsi modele compacte și ușoare și la alți producători, pe sistemul de operare Windows.

Nu te zgârci la performanță

Investește în specificații mai bune, chiar dacă, pentru moment, nu vor fi de mare folos pentru un copil. Probabil că cel mic va utiliza laptopul pentru a se conecta online cu profesorii și colegii, pentru a scrie referate sau pentru a face lecții. Ceea ce nu necesită dotări foarte impresionante. Dar, pe de altă parte, o placă grafică de calitate și un procesor rapid îi vor permite să exploreze și alte domenii utile, cum ar fi editarea foto/video, programarea sau web desing-ul. Gândește-te că nu cumperi un laptop pentru elevul de azi, ci pentru cel de peste patru ani. Pentru că nu vrei să treci prin aceeași cheltuială prea curând.

Alege un laptop bun din prima și vei avea de câștigat pe termen lung. Ca să scoți prețul din ecuație, folosește un card precum CardAvantaj și împarte totul în rate fără dobândă*. În felul ăsta, cel mic se alege cu un laptop performant, iar tu plătești în tihnă.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close