Antena 3 CNN Actualitate Cum arată Dacia Spring, prima maşină românească electrică 100%. Cât va costa şi când o vom putea cumpăra

Cum arată Dacia Spring, prima maşină românească electrică 100%. Cât va costa şi când o vom putea cumpăra

Dacia Spring, prima maşină românească total electrică a fost prezentată şi în România. Lansarea oficială va avea loc, însă, anul viitor. În primăvară, va fi disponibilă pentru platformele de ride-sharing şi abia din toamnă va putea fi cumpărată şi de publicul larg.

Cum arată Dacia Spring, prima maşină românească electrică 100%. Cât va costa şi când o vom putea cumpăra
de Andrei Grigore    |    08 Dec 2020   •   21:30

O greutate de numai 955 de kg, 45 de cai putere si un design futurist. Sunt câteva dintre caracteristicile Dacia Spring, adică ale primului model electric al producatorului din Mioveni.

"Prinde o viteză de până la 125 km pe oră, are o autonomie a bateriei între 225 şi 295 de kilometri. Bateria se poate încărca cu o priză normală în 14 ore. Cu prizele speciale se încarcă în mai puţin de o oră", transmite Andrei Grigore, reporterul Antena 3 care a probat noua Dacia Spring.

Dacia Spring va apărea pe şosele anul viitor. 

În primăvară ne dorim să deschidem comenzile pentru versiunea de car-sharing, cea care se adresează clineţilor noştri care vor să ofere o formă de mobilitate urbană, iar în septembrie vom deschide şi celelelate 2 versiuni", a declarat Dana Copaciu, brand manager Dacia.

Preţul modelului Dacia Spring, ţinut in mare secret

"Ne-am propus să oferim cea mai accesibilă forma de mobilitate electrică urbană", s-au rezumat reprezentanţii Dacia România să spună atunci când au fost întrebaţi de preţul maşinii.

Pe cât de mic, pe atât de ambiţios, noul Spring va veni şi în versiunea Cargo. Adică o maşină cu numai două locuri şi un spaţiu de depozitare total de 800 de litri.

Totuşi, variante ale preţului au apărut în mediul on-line. Potrivit Profit.ro, Dacia a anunţat preţul noului Dacia Spring în Ungaria.

"Prețul modelului în Ungaria va fi de 6.490.000 milioane HUF (17.800 euro) pentru primele 100 de exemplare vândute în campania de precomandă, iar clienții cu subvenție de stat pot obține o mașină electrică pentru 3.990.000 HUF (11.000 euro)” se arată pe site-ul mărcii Dacia din țara vecină, potrivit Profit.ro

Şi în România, noua maşină electrică poate fi cumpărată la preţ redus, valoarea unui voucher prin programul Rabla, pentru o maşină electrică, fiind de aproximativ 9.000 de euro
 

×
Subiecte în articol: Dacia Spring
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close