Antena 3 CNN Actualitate Cum vom merge la vară în Grecia. Anunțul făcut după discuțiile României cu partea greacă

Cum vom merge la vară în Grecia. Anunțul făcut după discuțiile României cu partea greacă

Românii cumpără masiv vacanțe în Egipt. După Maldive, la începutul acestui an, Egiptul a fost vedeta târgului de turism online.

Cum vom merge la vară în Grecia. Anunțul făcut după discuțiile României cu partea greacă
de Gabriel Dano    |    23 Feb 2021   •   18:57

"Au fost zboruri în Egipt în ianuarie, sunt în februarie, în martie, în aprilie. În general, se vând cu trei săptămâni - o lună înainte. Foarte multă lume merge în Egipt pentru că, practic, este singura destinație verde apropiată de noi care oferă plăjă, soare, vizite și istorie la niște prețuri pe care, sincer, nu le-am avut în ultimii 10-15 ani. Un pachet poate să fie de la 380 de euro o săptămână.

În mod normal un 5 stele standard poate să fie între 450 și 500 de euro săptămâna, dar atenție, asta înseamnă zbor cu avionul, cazare, all-inclusive, transfer la hotel, asistență și ghid acolo, adică toate serviciile. Sigur că sunt și hoteluri și mai scumpe, asta poate să însemne și 800 de euro pe săptămână", a spus vicepreședintele ANAT Alin Burcea.

Vom merge în Grecia cu pașaport Covid-19?

"Din păcate, s-a propagat o idee falsă: având în vedere că Grecia și Spania au solicitat acest pașaport ca o modalitate de ușurare a călătoriei pentru cei vaccinați sau pornește de la premisa că Grecia vrea să primească numai pe cei care sunt vaccinați. E total greșit, pentru că ar, practic, ar închide mâine turismul dacă ar veni numai cei vaccinați, având în vedere că nu sunt suficiente doze de vaccin,

Ieri a fost prima discuție între miniștrii noștri - în acest moment se face un protocol, deși e pretențios spus: practic se stabilesc criteriile sau modalitățile de acces a românilor în Grecia. Și sunt simple: evident că este vaccinul, evident că este testul PCR și acea adeverință, noi dorim să fie de 90 de zile de când ai avut COVID și, atât partea greacă a zis, cât și noi, că solicităm ca alternativă și acel test rapid care să se facă la frontieră, antigen, care va costa undeva în jur de 10 euro, făcut de niște firme private", a mai precizat Alin Burcea, în exclusivitate la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close