Antena 3 CNN Actualitate DĂ VIAŢĂ EROILOR: "Au fost legitimaţi, au înaintat câţiva metri şi a început să se tragă în ei"

DĂ VIAŢĂ EROILOR: "Au fost legitimaţi, au înaintat câţiva metri şi a început să se tragă în ei"

DĂ VIAŢĂ EROILOR: "Au fost legitimaţi, au înaintat câţiva metri şi a început să se tragă în ei"
Sursa foto: Foto: daviataeroilor.ro
20 Dec 2014   •   15:02
Popa G. Daniel este un nume al Revoluţiei, un nume din cele peste 1.000 de vieţi sfâşiate în lupta pentru libertate, aşa cum s-a strigat într-o ţară întreagă, în urmă cu 25 de nai. 
 
Popa G. Daniel a murit împuşcat, la 18 decembrie 1989. Avea 22 de ani. 
 
Valentin Popa povesteşte, pe site-ul dedicat eroilor de la Revoluţie, daviataeroilor.ro, un episod cutremurător al celui mai important eveniment din ultimii 25 de ani. 
 
"Popa Daniel făcea parte din Unitatea de la Câmpina, cu numărul 573 transmisiuni. A fost împreună cu Popa Valentin la aceeaşi unitate care pe 16 decembrie au fost detasata la Bucureşti. În timp ce se deplasau de la Câmpina la Bucureşti s-a primit ordin să meargă în spatele Comitetului Central vizavi cu străduţa 13 Septembrie, stând acolo toată noaptea. Dimineaţa la orele 08:00 datorită manifestanţilor am fost nevoiţi să ne întoarcem la unitatea din Băneasa. Vineri,pe 18 decembrie orele 03:00 s-a dat alarma, ne-am îmbarcat, jumăte dintre noi au plecat cu un autobuz şi două camioane la Boteni iar restul de trei camioane au plecat către aeroportul Otopeni pentru a asigura paza acestuia. Ajungând în incinta aeroportului au fost legitimaţi la punctul de control, după care au înaintat câţiva zeci de metri, începând să se tragă în ei de pe aeroport şi din lateral (din partea stângă a aeroportului) unde a fost împuşcat mortal. În acelaşi loc se află şi placa memoriala cu numele său, Popa Daniel"
 
DA VIATA EROILOR! - este un demers al jurnalistilor Antena 3 la 25 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989! Romanii care s-au sacrificat atunci merita sa traiasca in inimile noastre si ale generatiilor viitoare. Si nu doar in cifre seci, in statistici pe orase, judete, militari sau civili, barbati sau femei, copii sau adulti. Fiecare om care s-a jertfit atunci trebuie sa isi primeasca povestea inapoi.
 
Vă invitam, pe toţi cei care aţi cunoscut un erou, să îi scrieţi povestea.
 
Scrieţi povestea copilului, părintelui, colegului sau prietenului dumneavoastră care a murit la Revoluţie! 
 
Intraţi pe site şi îi veţi găsi numele, apoi urmaţi paşii. Aceşti oameni nu trebuie uitaţi! Lor le datorăm şi le datoraţi libertatea acestui popor, nu demult oropsit de dictatura comunistă!
 

×
Subiecte în articol: Dă viaţă eroilor Campina episod
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close