Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu: Prin angajarea răspunderii pe Legea retrocedărilor, Guvernul răspunde unei obligaţii asumate de România

Dan Voiculescu: Prin angajarea răspunderii pe Legea retrocedărilor, Guvernul răspunde unei obligaţii asumate de România

Dan Voiculescu: Prin angajarea răspunderii pe Legea retrocedărilor, Guvernul răspunde unei obligaţii asumate de România
de S.T.    |    16 Apr 2013   •   13:35

Prin angajarea răspunderii cu privire la Legea restituirii proprietăţilor Guvernul răspunde unei obligaţii asumate de România faţă de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, a declarat marţi pentru Agerpres preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

Totodată, acesta consideră că noul proiect poate fi o soluţie echitabilă şi pentru chiriaşi şi pentru proprietari, aşa cum a fost şi Legea 1/2009, care a introdus principiul despăgubirii prin echivalent la preţul pieţei, soluţie care a rezolvat foarte multe litigii.

Dan Voiculescu l-a calificat în context pe preşedintele Traian Băsescu "doar un pion care se imaginează rege", care a blocat legi aşteptate de milioane de români "doar pentru a se răfui cu Voiculescu".

"Din păcate, aplicarea Legii 1/2009 a fost întârziată aproape un an de zile de regimul Băsescu, care a refuzat să publice normele de aplicare. Atunci Traian Băsescu încă putea să blocheze legi aşteptate de milioane de români doar pentru a se răfui cu Voiculescu. Astăzi e doar un pion care se imaginează rege, dar supravieţuieşte din aranjamente mărunte şi pacte de coabitare cerşite în întâlniri nocturne. Au fost multe abuzuri şi multe minciuni ale domnului  Băsescu. Uşor, uşor le demontăm pe toate. De altfel, în seara asta, la TVR, voi mai prezenta, în premieră absolută, dovada unei alte mari minciuni marca Băsescu. O minciună cu efecte juridice. O minciună care a străbătut întreaga Europă", a afirmat preşedintele fondator al Partidului Conservator.

Guvernul îşi va angaja răspunderea pentru Legea restituirii proprietăţilor, care înlocuieşte toată legislaţia actuală, inclusiv Legea nr. 1/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, cunoscută drept "Legea Voiculescu".

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu guvern
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close