Antena 3 CNN Actualitate Danemarca asigură România că poate conta pe sprijin pentru integrarea în Schengen

Danemarca asigură România că poate conta pe sprijin pentru integrarea în Schengen

Danemarca asigură România că poate conta pe sprijin pentru integrarea în Schengen
Foto: Agerpres
26 Feb 2013   •   15:18

România poate conta în continuare pe sprijinul Danemarcei în ceea ce priveşte integrarea în spaţiul Schengen, a declarat, marţi, prim-ministrul danez, Helle Thorning-Schmidt, la finalul discuţiei cu premierul Victor Ponta, informează Mediafax.
   
"L-am asigurat pe primul-ministru că poate conta pe Danemarca în ceea ce priveşte menţinerea poziţiei privind începerea şi finalizarea procedurile de integrare în Schengen", a spus Thorning-Schmidt.
   
La rândul său, Ponta a remarcat faptul că este primul şef de guvern român care efectuează o vizită în Danemarca după 2004 (când Guvernul era condus de Adrian Năstase-n.r.) şi a arătat că principalul obiectiv al vizitei a fost de a reconfirma relaţiile politice bilaterale, dar şi de a impulsiona relaţiile economice.
   
El a arătat că Danemarca este un exemplu de bună guvernanţă, eficienţă energetică şi tehnologii moderne în agricultură, iar investitorii danezi pot beneficia în România de un mediu de afaceri atractiv şi stabil din punct de vedere legislativ, inclusiv în zona energiei verzi.
   
Ponta l-a invitat pe prim-ministrul danez să vină din nou la Bucureşti, dar "pentru mai multe ore", pentru a constata că România nu înseamnă doar Capitala şi clădirile oficiale.
   
Premierul Victor Ponta se află, marţi, în vizită oficială în Danemarca.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close