Antena 3 Actualitate Delta Văcărești, administrată de Primăria Capitalei

Delta Văcărești, administrată de Primăria Capitalei

07 Feb 2017   •   22:49
Delta Văcărești, administrată de Primăria Capitalei

Primăria Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Parcul Natural Văcărești (APNV) sunt, începând de marţi, administratorii Deltei Văcăreşti, potrivit deciziei Ministerului Mediului.

Conform acordurilor de parteneriat, Primaria Generală a Capitalei si APNV vor exercita administrarea în parteneriat cu alte 12 instituții de profil (facultăți, ONG uri, institute de cercetare).

"Ma bucur ca putem in sfarsit lua masuri concrete in ceea ce priveste protejarea si valorificarea acestei zone care, pana de curand, a fost complet ignorata. Am sustinut si sustin in continuare ca avem datoria morala de a ne implica in revitalizarea acestui parc natural. Vom demara proiecte si programe prin care sa valorificam potentialul stiintific si educativ al Parcului Vacaresti, si, nu in ultimul rand, sa crestem potentialul ecoturistic pentru zona de sud a Capitalei", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Delta Vacaresti are o suprafata de 183 de hectare si a fost declarata oficial, prin hotarare de Guvern, parc natural, fiind instituit in aceasta zona regimul de arie naturala protejata.

De altfel, edilul general, Gabriela Firea, şi ministrul Mediului, Daniel Constantin, au anunţat încă din 17 ianuarie că Parcul Văcăreşti ar putea fi preluat în administrare de Primăria Capitalei şi o organizaţie non-guvernamentală, cele două aplicând deja pentru obţinerea administrării acestei arii protejate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close