Antena 3 CNN Actualitate Sute de tone de deșeuri din Germania au fost găsite în Portul Constanța

Sute de tone de deșeuri din Germania au fost găsite în Portul Constanța

300 de tone de deșeuri din Germania au fost descoperite în Portul Constanța Sud Agigea de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.

Sute de tone de deșeuri din Germania au fost găsite în Portul Constanța
Sursa foto: Politia de Frontiera
de Adelina Miron    |    10 Mai 2021   •   17:06

Potrivit documentelor prezentate autorităților vamale, containerele, transportate de o firmă din Prahova, ar fi trebuit să conțină un amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest.

Acestea au fost oprite din circulație, iar polițiștii continuă cercetările.

Pe 7 mai, alte zece containere cu deșeuri din Germania, transportate de aceeași firmă din Prahova, au fost găsite în Portul Constanța.

„În data de 10.05.2021, în continuarea cercetărilor în cazul din 07.05.2021, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, și a unui reprezentant al Agenției FRONTEX, au identificat alte 15 containere sosite din Germania, pentru aceeași firmă de pe raza judeţului Prahova care efectuează activități de import în România.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 300 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României.

Și în acest caz, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.”, se arată în informarea oficială

Alte 10 containere încărcate cu deșeuri, depistate în Portul Constanta Sud Agigea

Containerele au fost aduse din Germania pentru o firmă din județul Prahova, care efectuează activități de import în România.

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au anunțat pe 7 mai că nu au permis intrarea în țară a 10 containere cu deșeuri importate de o firmă din Prahova.

În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit că, de fapt, era vorba de 200 de tone de deșeuri de metal, hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și chiar bucăți de azbest. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului deşeurilor şi fals în declaraţii, iar deşeurile au fost returnate în Germania.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Constanța, comisarii împreună cu polițiștii de frontieră au controlat vineri deșeurile din 10 containere importate de o firmă din Ploiești.

„A fost luată măsura nepermiterii intrării în țară a deșeurilor, acesta fiind transport ilegal de deșeuri. Mai mult decât atât, nu s-au prezentat documente care să însoțească transferul deșeurilor Anexa VII, iar societatea unde ar fi trebuit sa ajungă deșeurile nu avea instalație de reciclare autorizată. La acțiune a participat și un reprezentant Frontex”,  a transmis Garda de Mediu Constanța.

×
Subiecte în articol: deseuri Constanța aeroport henri coanda
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close