Antena 3 CNN Actualitate A murit scriitorul și omul de teatru Dinu Săraru. S-a stins din viață la 92 de ani

A murit scriitorul și omul de teatru Dinu Săraru. S-a stins din viață la 92 de ani

Scriitorul și omul de teatru Dinu Săraru s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 92 de ani.

de Ioana Mircea    |    02 Mar 2024   •   16:56

Dinu Săraru a murit în această după amiază, la Spitalul Universitar din București, la vârsta de 92 de ani. Scriitorul și omul de teatru a fost înconjurat în ultimele sale clipe de soția sa, Viviana și de fiicele sale, Ruxandra și Alexandra.

Acesta a fost director de teatru, dramaturg, eseist, publicist, romancier și scriitor român și membru al Uniunii Scriitorilor din România. Mai exact Dinu Săraru a fost directorul Teatrului Național, Teatrului Mic și Teatrului foarte Mic din București.

Romanele sale pe teme țărănești Niște țărani, Dragostea și revoluția și Clipa  i-au adus faima înainte de 1989.

Dinu Săraru primit de două ori Medalia Meritul Cultural şi o dată cu ordinul omonim. În 2002 i-a fost acordată distincţia de Cavaler al Ordinului Naţional "Steaua României".

A fost distins cu Premiul Naţional al Ministerului Culturii pentru întreaga activitate artistică. În 2007 a primit Medalia de aur alb cu efigia scriitorului a Băncii Naţionale a României şi Medalia de argint – "Antim Ivireanu" a Arhiepiscopiei Râmnicului. În 2011, Arhiepiscopia Râmnicului i-a oferit medalia de aur – "Constantin Brâncoveanu".

×
Subiecte în articol: Dinu Sararu
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close