Antena 3 CNN Actualitate Discuție Raed Arafat - Liviu Dragnea, după apariția zvonurilor că fondatorul SMURD urmează să fie schimbat din funcție

Discuție Raed Arafat - Liviu Dragnea, după apariția zvonurilor că fondatorul SMURD urmează să fie schimbat din funcție

Discuție Raed Arafat - Liviu Dragnea, după apariția zvonurilor că fondatorul SMURD urmează să fie schimbat din funcție
26 Ian 2017   •   22:30

Raed Arafat, fondatorul SMURD și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, ar putea să fie schimbat din funcție de Guvernul Grindeanu. O decizie în acest sens nu a fost luată în discuție în mod oficial, însă există voci în sistem care doresc să promoveze mai multe modificări, printre care și înlăturarea lui Arafat.

Potrivit unor surse politice, pe lângă schimbarea lui Arafat din funcția de șef al DSU, se mai dorește și mutarea SMURD de la Ministerul Afacerilor Interne (IGSU) la Ministerul Sănătății, în subordinea Ambulanței, cu un alt șef.

Raed Arafat,fondatorul SMURD, a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea Sinteza Zilei, că a purtat o discuție cu președintele PSD Liviu Dragnea:

“Eu am avut o discuție cu domnul Liviu Dragnea. Sistemul urmează să fie dezvoltat mai departe, pe logica pe care a fost construit. Dânsul mi-a spus să nu iau în seamă cele apărute în presă în ultima perioadă. Eu am văzut de ceva timp, am refuzat să le comentez. O parte din ele știm cu toții de unde au apărut și cum s-au propagat.”

"Domnul Dragnea aflase deja de această idee și am vorbit pe acest subiect. Mi-a spus să nu iau în seamă aceste zvonuri. Interesele nu sunt doar pe parte medicală. Dar și pe parte de protecția incendiilor, unde există alte interese. Cum e chestia cu mașinile care păzesc și instituții publice și localuri private. Era în plan ca fiecare punct mare să aibă un echipaj. Noi am anulat acest ordin și au fost multe nemulțumiri. În Spitalul Floreasca, de exemplu, era o chirie de 11.000 de euro pe lună, pentru o mașină second hand care să fie acolo prezentă permanent", a explicat Raed Arafat.

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close