Antena 3 CNN Actualitate Sute de români veniți din Anglia s-au înghesuit pe aeroportul Otopeni: 'Distanțare socială. Suntem bine'

Sute de români veniți din Anglia s-au înghesuit pe aeroportul Otopeni: 'Distanțare socială. Suntem bine'

Fostul parlamentar PSD, Mihai Sturzu, devenit între timp pilot, a postat în această dimineață pe o rețea socială o fotografie din Aeroportul Henri Coandă, în care sute de persoane stau la cozi interminabile pentru a efectua formalitățile necesare la sosirea în țară.

Sute de români veniți din Anglia s-au înghesuit pe aeroportul Otopeni: 'Distanțare socială. Suntem bine'
Sursa foto: Facebook/Mihai Sturzu
30 Mar 2020   •   09:16

”Distanțare socială la controlul vamal. Otopeni, sosiri. Acum! 30 martie 2020. 03:30. Suntem bine”, scrie Mihai Sturzu pe rețeaua socială.

Contactați de către jurnaliști, oficialii aeroportului au declarat că înghesuiala a apărut în urma sosirii pe aeroport, în același timp, a trei curse dinspre Doncaster Sheffield, Southend Londra si Gatwick Londra. Astfel 433 de pasageri au ajuns, în același timp, în aeroport.

De asemenea, aceștia au adăugat că nu pot face nimic mai mult decât să pună diferite afișe și marcaje de avertizare și să dea informări audio cu privire la respectarea distanței recomandate, de minimum 2 metri. 

Măsuri noi pentru combaterea și prevenirea coronavirusului au fost anunțate duminică seara, în condițiile în care ne apropiem cu pași repezi către Scenariul 4.

Contactat de jurnaliștii Antena 3, Florin Dumitrescu, directorul  general al Companiei Naționale de Aeroporturi București, a încercat să lămurească situația: 

”Nu ne-au surprins 3 curse care au venit în același timp, ne-a surprins neînțelegerea pasagerilor de a respecta o distanță recomandată”, a declarat Dumitrescu. 

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close