Antena 3 CNN Actualitate Document exclusiv: Care sunt propunerile pentru redeschiderea școlilor

Document exclusiv: Care sunt propunerile pentru redeschiderea școlilor

Inspectoratul școlar al Municipiului București a prezentat deja ministerului Educației mai multe măsuri de întoarcere a copiilor la școală. Potrivit acestui document, toți elevii ar trebui să învețe în sălile de clasă prin rotație și nu mai mult de 15 în același timp. Antena 3 a prezentat în exclusivitate documentul.

Document exclusiv: Care sunt propunerile pentru redeschiderea școlilor
Sursa foto: Hepta
27 Apr 2020   •   10:37

”Documentul despre care vorbim este o colectare a părerilor din rețea, preluate de la director, din rețeaua școlară, adunate de Inspectorat și trimise mai departe ministerului, spre a fi bază de discuții pentru măsurile ce vor fi luate ulterior ca urmare a sitației în care ne aflăm”, a declarat Roxana Cercel, purtător de cuvând al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Cât despre modul cum se vor desfășura cursurile în condițiile în care efectivul unei clase este, în general, de peste 25 de elevi, reprezentantul Inspectoratului a declarat că nu există încă, o procedură. 

”Nu putem vorbi despre o procedură exactă a situației în care copiii vor reveni la școală în acest fel. Așa cum scrie în document, se propune ca copiii în anii terminali să revină într-o primă etapă, iar ceilalți într-o nouă etapă, fiecare câte două săptămâni, iar copiii ar veni în două ture, pe un orar nou, regândit”.

×
Subiecte în articol: redeschidere şcoală Inspectorat scolar
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close