Antena 3 CNN Actualitate Procurorii DIICOT au descins la Dan Pintilie, supranumit "regele artificiilor" | Declaraţiile omului de afaceri: "Nu poţi să treci prin atâtea vămi, ca să vii cu ele ilegal"

Procurorii DIICOT au descins la Dan Pintilie, supranumit "regele artificiilor" | Declaraţiile omului de afaceri: "Nu poţi să treci prin atâtea vămi, ca să vii cu ele ilegal"

Avem noi informaţii despre perchezitiile la reţeaua care a adus tone de ţigări şi materiale pirotehnice în ţară. Procurorii au descins la un afacerist apropiat de presedintele interimar al Camerei Deputatilor, Alfred Simonis. Este vorba despre Dan Pintilie, supranumit "regele artificiilor".

de Andreea Borboros    |    26 Mar 2024   •   10:08

Reţeaua din care ar face parte şi afaceristul este acuzată că a introdus în ţară ţigări şi materiale pirotehnice a căror valoare ajunge la 13 milioane de euro. Şi asta cu ajutorul complicilor poliţişti şi angajati de la Antifraudă. 

"Ei vin tot timpul la prima oră şi doar ei ştiu. Nu avem de unde să ştim de ce vin. Nu e pentru prima dată. Aşteptăm acum să vedem motivul", a declarat Dan Pintilie, supranumit "regele artificiilor".

Întrebat dacă deţine materiale pirothenice de contrabandă, Dani Pintilie a răspuns: "Nu există aşa ceva. Firma e importatoare directă şi are marcă înregistrată. Nu există, cât or căuta... Şi în decembrie... 30, 31, inventarul. Nu au găsit absolut nimic".

De asemenea, Dan Pintilie a mai spus că nu are nicio legătură cu traficul de ţigări.

"Eu, în primul rând, nu fumez şi nu m-am ocupat niciodată, nu ştiu de aşa ceva. Dacă au venit pentru trafic de ţigări, atunci au venit bine, exact unde trebuie.

Materialele pirotehnice vin din Hamburg, deci nu poţi să treci prin atâtea vămi ca să vii cu ele ilegal, iar la noi în vamă când ajung, nu plătesc TVA, nu plătesc taxele vamale până nu rupe sigiliul. Deci care ar fi acele materiale pirotehnice de contrabandă?", a mai declarat Dan Pintilie.

Cea mai puternică reţea de contrabandă cu ţigări, anihilată de DIICOT. Zeci de percheziţii în 14 judeţe şi în Bucureşti

Zeci de percheziții au loc în 14 județe și în Bucureşti, pentru destructurarea unor grupări infracționale care s-ar ocupa cu traficul de țigări și de materiale pirotehnice. Conform DIICOT, grupările au ramificații transfrontaliere în Cehia, Bulgaria și Ucraina, iar prejudiciul din acest dosar s-ar ridica la aproape 13 milioane de euro.

 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close