Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Tolontan, noi dezvăluiri cutremurătoare. Povestea micuțului Denis

Cătălin Tolontan, noi dezvăluiri cutremurătoare. Povestea micuțului Denis

Cătălin Tolontan, noi dezvăluiri cutremurătoare. Povestea micuțului Denis
Sursa foto: foto: tolo.ro
13 Iun 2016   •   09:05

Starea secției ATI pentru copii de la Spitalul Județean Constanța este deplorabilă, mărturisesc chiar doctorii de aici, epuizați și ei de ”lipsa medicamentelor și de prezența Klebsiella și Pseudomonas ”    

Pe 14 aprilie 2016, Denis Pașcovici, 11 ani, intră în comă și ajunge la Spitalul Constanța.

Nu e vina nimănui, și nu infecțiile nosocomiale l-au adus în starea vegetativă, e doar o mare durere, spune mama lui, Ionela.

Băiatul ei e în comă, infectat cu două bacterii intraspitalicești, cea din urmă apariție în seria de suferințe ale micului, veselului și bravului Denis Pașcovici.

„Acum zece ani, în septembrie 2006, când împlinea doi ani, Denis este dignosticat cu cancer. Tumoră intracraniană și hidrocefalie”, povestește Ionela.

I se pune o drenă. Apoi i se extirpă o parte a tumorii.

După câteva zile, medicii de la „Bagdasar-Arseni” din București mai fac o intervenție și anunță că au eliminat complet tumoarea.

În noiembrie același an, la un control făcut la Paris, medicii francezi observă că Denis mai are un rest de tumoră și îl extirpează.

După care urmează altă operație.

Cancerul este „Împăratul tuturor bolilor”, după cum îl numește Mukherjee, în cartea care a luat Premiul Pulitzer în 2011.

Denis Pașcovici începe chimioterapia în Franța, timp de 6 luni.

Între timp apar metastaze în zona cervicală. Se schimbă de mai multe ori protocolul de tratament, în căutarea febrilă a ameliorării.

Medicii din Franța se mobilizează în apărarea acestui copil de trei ani, care primise atât de puține șanse.
„O parte din impredictibilitatea cancerului este că nu cunoaștem încă baza lui biologică”, scrie Mukherjee, medic, profesor și cercetător la Universitatea Columbia.
n 2008, medicii montează un cateter care duce de la cap direct în peritoneu.

Pe timpul unei chimioterapii extrem de agresive, vreme de trei luni, el este sedat foarte des până la anestezie totală.

Apar crize de epilepsie, dar și o veste bună.
„În 2010, cei din Franța mi-au spus că va trăi. Reușiseră să se lupte cu cancerul, acesta intrase în remisie”, rememorează Ionela.

Denis își pierde însă, treptat, din abilitățile cognitive. „I-a rămas doar 20% din suprafața creierului, dar e un copil vesel și foarte iubitor”, spune mama.

Urmează ani în care bucuria și suferința se întretaie sub ochii cruzi ai Împăratului.
„Cum Denis ajunsese să aibă doar 20% din creier intact, unii medici mi-au spus că poate ar fi bine să-l las într-o casă specializată și să-mi văd de viață. Cum să fac așa ceva?!”, povestește Ionela.

Continuarea, pe tolo.ro.

×
Subiecte în articol: Catalin Tolontan
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close