Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii cer revocarea lui Sorin Cîmpeanu: "Tragem un semnal de alarmă, e dezinteres față de educație și lipsă de respect"

Elevii cer revocarea lui Sorin Cîmpeanu: "Tragem un semnal de alarmă, e dezinteres față de educație și lipsă de respect"

Mai multe asociații de elevi din țară cer revocarea din funcţie a lui Sorin Cîmpeanu şi îl acuză pe ministru de dezinteres față de educație și de lipsă de respect față de activitatea profesorilor.

Elevii cer revocarea lui Sorin Cîmpeanu: "Tragem un semnal de alarmă, e dezinteres față de educație și lipsă de respect"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    21 Aug 2021   •   20:58

Reacția elevilor vine după ce ministrul a spus că nu vor fi majorate salariile dascălilor.

Drept urmare, asociaţiile de elevi din Constanţa, București și Ilfov, Bacău, Maramureș și Vâlcea solicită revocarea de urgență a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, după ce a anunțat că amână din nou creșterea salariilor profesorilor.

Elevi: "E a doua amânare, salariile profesorilor urmau să crească de la 1 septembrie 2020"

"Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că nu va crește salariile profesorilor în urma rectificării bugetare, spunând că această creștere nu ar fi o prioritate. 

Amintim faptul că salariile profesorilor ar fi trebuit să crească la 1 septembrie 2020, creșterea fiind însă amânată pentru 1 septembrie 2021, astfel aceasta reprezentând cea de-a doua amânare a măririi remunerațiilor. 

Tragem un semnal de alarmă cu privire la faptul că, prin stagnarea creșterii salariale, calitatea actului educațional întâmpină o scădere, profesorii având nevoie de compensații materiale optime, direct proporționale cu munca pe care o depun, pentru a lucra într-un mod eficient. 

Elevi: "Astfel, școlile ajung să angajeze persoane fără pregătire, 18.000 de cadre didactice fiind necalificate pentru post"

Mai mult, tinerii din zilele noastre nu sunt motivaţi de salariul mic de profesor şi aleg alte cariere, ducând la o lipsă majoră de cadre didactice dedicate acestei profesii. 

Astfel, școlile ajung să angajeze persoane fără pregătire, aproximativ 18.000 dintre cadrele didactice din anul școlar 2019-2020 fiind necalificate pentru postul ocupat, conform statisticii oficiale a Ministerului Educației", transmit asociațiile de elevi, într-un comunicat de presă comun.

De asemenea, elevii consideră că ministrul a dat dovadă "de un profund dezinteres atât faţă de profesori, cât și față de întregul sistem de învățământ".

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu Ministerul Educației
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close