Antena 3 CNN Actualitate Educație Cursuri online pentru elevii de școală generală și liceu, inclusiv pentru cei care dau BAC-ul

Cursuri online pentru elevii de școală generală și liceu, inclusiv pentru cei care dau BAC-ul

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că, începând de duminică, elevii vor putea avea acces la cursurile online puse la dispoziție în plină pandemie de coronavirus, când școlile sunt închise.

Cursuri online pentru elevii de școală generală și liceu, inclusiv pentru cei care dau BAC-ul
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Simion    |    15 Mar 2020   •   13:50

"Primaria Capitalei, prin Proedus, vine in sprijinul elevilor si al parintilor. Lectii si exercitii practice, la Scoala TV.

Astazi, de la ora 12.00, incep o serie de cursuri video în cadrul proiectului Școala Tv. Primele lecții vor fi destinate preșcolarilor din grupa mare, care vor putea urmări o oră de matematică și una de abilități practice.

Lecția va fi susținută live, începând cu ora 12.00 pe platforma www.hubproedus.ro.

De săptămâna viitoare și elevii claselor primare vor putea urmări lecții live, cu recapitulări, exerciții practice și informații din materia la zi. Fiecare lecție se va încheia cu teme pentru acasă pe care elevii le vor putea lucra împreună cu părinții", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Primarul general al Capitalei a pus la dispoziție acest program elevilor, în contextul situației actuale provocate de coronavirus, din cauza căreia cursurile în toate unitățile de învățământ din țară au fost suspendate.

"Începând de astăzi, se deschide Școala TV. Astăzi preșcolarii au întâietate, iar începând de mâine și elevii din clasele I, II, III, IV. Sunt multe lecții live, video, susținute de către profesori voluntari, cu recapitulări, cu exerciții practice. Sunt deschise pentru întreaga țară, nu doar pentru bucureșteni".

Gabriela Firea a venit cu o veste bună și pentru liceenii care vor să studieze online, în special pentru cei care urmează să dea examenul de Bacalaureat anul acesta. Aceștia vor găsi sute de lecții disponibile pe platforma www.mybac.ro.

"Și pentru elevii de clasa a XIII-a, care se pregătesc pentru Bacalaureat, am realizat un parteneriat cu Societatea Education SRL, care a pregătit o platformă www.mybac.ro, unde sunt foarte multe teme, proiecte, 380 de lecții video, 250 de materiale PDF, 500 de probleme rezolvate. Toate aceste platforme vin în sprijinul elevilor în această perioadă", a spus Firea la Antena 3.

Cursuri online pentru elevii de școală generală și liceu, inclusiv pentru cei care dau BAC-ul

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea coronavirus
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close