Antena 3 Actualitate Educație Elevii minori NU se pot înscrie singuri la ora de Religie

Elevii minori NU se pot înscrie singuri la ora de Religie

10 Mar 2016   •   12:43
Elevii minori NU se pot înscrie singuri la ora de Religie

Plenul Camerei a respins proiectul prin care se modifica modalitatea de inscriere la ora de religie.

Plenul Camerei Deputatilor a respins un proiect de lege prin care se modifica modalitatea de inscriere la ora de religie, astfel incat elevii care au implinit varsta de 14 ani sa poata opta singuri daca frecventeaza acest curs sau nu, potrivit portalinvatamant.ro.

Rezultatul votului a fost 254 de voturi "pentru" respingere, un vot "impotriva" si o abtinere. Actuala legislatie prevede ca doar elevul major poate sa decida singur in aceasta privinta.

"Inscrierea elevului pentru a frecventa orele de religie se face prin cerere scrisa a elevului care a implinit 14 ani, respectiv a parintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul care nu a implinit aceasta varsta.

Schimbarea acestei optiuni se face tot prin cerere scrisa a elevului care a implinit 14 ani, respectiv a parintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul care nu a implinit acea varsta", prevede proiectul de lege initiat de deputatul independent Remus Cernea. Initiatorul explica in expunerea de motive ca actuala legislatie "mentine o serie de ambiguitati generatoare de confuzii si noi abuzuri".

×
Subiecte în articol: ora de religie Camera Deputatilor

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close