Antena 3 CNN Actualitate Educație Gratuitate la metrou, pentru elevii din Ilfov! Ministrul Educației a anunțat noi reduceri și gratuități la transport, pentru elevi și studenți

Gratuitate la metrou, pentru elevii din Ilfov! Ministrul Educației a anunțat noi reduceri și gratuități la transport, pentru elevi și studenți

Ministrul Educației Ligia Deca a anunțat că Guvernul a aprobat vineri două hotărâri care reglementează acordarea reducerilor și gratuităților la transport pentru elevi și studenți.

Gratuitate la metrou, pentru elevii din Ilfov! Ministrul Educației a anunțat noi reduceri și gratuități la transport, pentru elevi și studenți
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Educatiei
de Mia Lungu    |    08 Sep 2023   •   13:08

Elevii din învățământul preuniversitar acreditat sau autorizat, inclusiv cei înmatriculați în cadrul unităților de învățământ preuniversitar înscrise în registrul special al unităților de învățământ preuniversitar care funcționează după un curriculum străin, beneficiază de gratuitate la serviciile publice de transport public local, inclusiv metropolitan și județean, rutier, naval, cu metroul, precum și feroviar, pentru toate categoriile de trenuri la clasa a doua pentru tot parcursul anului școlar.

"Au fost stabilite facilități suplimentare la transportul elevilor față de cea ce a fost până acum. S-a introdus o nouă categorie de beneficiari la gratuitate, și anume elevii din școlil înscrise în registrul special al unităților de învățământ preuniversitar care funcționează după un curriculum străin.

De asemenea, s-a prevăzut faptul că elevii din învățământul preuniversitar care locuiesc și/sau învață în județul Ilfov beneficiază de gratuitate la transportul cu metroul", a spus ministrul Educației.

Conform acesteia, în cazul în care nu există mijloc de transport public și nici mijloace de transport aparținând unităților de învățământ și unităților administrativ-teritoriale se vor acorda sume forfetare.

Briefing de presă

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern susținut de ministrul Educației, Ligia Deca, si purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin

Posted by Ministerul Educației - România on Friday, 8 September 2023

90% reducere la biletele de tren pentru studenții cu vârsta de până la 30 de ani

Ministrul a precizat și principalele modificări față de sistemul actual în ceea ce privește transportul studenților.

"În primul rând crește procentul de acoperire al abonamentelor sau al biletelor, reducere de 90% față de 50% cât era anterior pentru toate categoriile de trenuri clasa a doua pentru studenții români înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate și din Academia Română.

Se majorează și vârsta până la care se acordă aceste facilități până la 30 de ani, iar pentru studenții cu unul sau ambii părinți decedați, precum și pentru studenții proveniți din centrele de plasament aceștia beneficiază pe teritoriul României de gratuitate la toate categoriile de trenuri, clasa a doua, pe tot parcursul anului calendaristic", a mai spus Ligia Deca.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close