Antena 3 CNN Actualitate Educație Subiecte Matematică Evaluare Naţională 2021. Ce au primit elevii la examen

Subiecte Matematică Evaluare Naţională 2021. Ce au primit elevii la examen

Subiecte Matematică Evaluare Naţională 2021. Ce subiecte au picat la Matematică, la examenul de Evaluare Naţională 2021, clasa a 8-a, proba scrisă.

Subiecte Matematică Evaluare Naţională 2021. Ce au primit elevii la examen
Sursa foto: Edupedu
de Georgiana Adam    |    24 Iun 2021   •   11:11

Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2021, date joi dimineață, au fost foarte asemănătoare celor date la simularea Evaluării Naționale și de la testele de antrenament. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La examenul de Matematică de joi, absolvenții clasei a VIII-a au avut extrasă varianta numărul 3, potrivit edupedu.ro.

Ca timp de lucru, elevii au avut la dispoziție două ore şi fiecare lucrare primește 10 puncte din oficiu.

Subiectele Matematică Evaluarea Națională 2021

- La subiectul I, au fost 6 itemi de tip grilă, cu un singur răspuns corect, pentru fiecare rezolvare corectă elevii primeau câte 5 puncte.

- La Subiectul al II-lea au fost 6 probleme de geometrie, dar tot sub formă de itemi tip grilă, cu un singur răspuns corect, notate cu câte 5 puncte fiecare.

- Subiectul al III-lea a avut 6 itemi şi a însemnat 30 de puncte.

Subiecte Matematică Evaluare Naţională 2021. Elevii de clasa a 8-a au susţinut, astăzi, proba scrisă la Matematică, în cadrul examenului de Evaluare Naţională.

Un număr de 131.177 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în municipiul București, sunt înscriși pentru susținerea examenului de Evaluare Națională 2021, conform situației centralizate de Ministerul Educației

Examenul de Evaluare Naţională se desfășoară între 22 iunie și 4 iulie.

Examenul a început marți, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Astăzi, 24 iunie, s-a desfășurat proba la Matematică, iar vineri, 25 iunie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14.00 în centrele de examen.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie, în intervalul orar 16.00 - 19.00, și 30 iunie, în intervalul orar 8.00 - 12.00. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, a transmis Ministerul Educației.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Evaluare Naţională 2021, elevii intră în sălile de examen între 08.00 şi 08.30

Accesul candidaților în sălile de examen, cu respectarea măsurilor de siguranță epidemiologică, este permis în intervalul orar 8.00 – 8.30.

Examenul se va desfășura în 3.850 de centre de examen, iar probele încep la ora 9.00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. „Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Evaluare Naţională 2021, centrele de examen sunt monitorizate audio-video

Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Potrivit Ministerului Educației, fiecare centru de examen va dispune de echipamente și materiale de protecție (dezinfectanați, măști etc.).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Evaluare Naţională 2021. Reguli în centrele de examen

De asemenea:

-Intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare, vor fi semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat.
-În sălile de clasă în care se desfășoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidați o distanță de 1 metru unul față de celălalt, pe rânduri și între rânduri.
-În situația în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanțarea maximă posibilă.
-Fiecare persoană care intră în școală va primi câte o mască la sosire și, dacă solicită, și la plecare.
-Sălile de clasă vor avea dezinfectanți pentru mâini.
-În incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecție.
-Colectarea măștilor purtate se va face în locuri special amenajate și semnalizate.
-Este interzis schimbul de obiecte personale.
-Centrele de examen vor beneficia de asistență medicală.

Pentru sesizarea eventualelor nereguli, Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE - 0800801100. Numărul va fi disponibil în perioada 22 - 26 iunie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro. Vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
×
Subiecte în articol: Evaluare Naţională 2021
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close