Antena 3 CNN Actualitate Facebook lansează și în România instrumentul ”Alertă Răpire Copil”, într-un efort comun cu Poliția Română de a găsi copiii dispăruți

Facebook lansează și în România instrumentul ”Alertă Răpire Copil”, într-un efort comun cu Poliția Română de a găsi copiii dispăruți

“Alertă Răpire Copil” este un mecanism național de alertă publică, care se declanșează în situații de răpire a unui copil ori în situații în care este vorba despre un copil dispărut, a cărui viață poate fi în pericol.

Facebook lansează și în România instrumentul ”Alertă Răpire Copil”, într-un efort comun cu Poliția Română de a găsi copiii dispăruți
de Mia Lungu    |    30 Iun 2021   •   15:43

România devine cea de-a 24-a țară din lume care colaborează cu Facebook pentru găsirea copiilor răpiți. Prin acest instrument, platforma va mediatiza și va face mai vizibile pe platformă cazurile copiilor dispăruți, folosind informații furnizate de Poliția Română.

Mesajul de activare a alertei, transmis către Facebook, va fi însoțit de un link către comunicatul de presă al Poliției Române, cu privire la cazul care a dus la declanșarea mecanismului, pe care utilizatorii Facebook îl pot accesa, pentru mai multe informații, inclusiv fotografii și semnalemnte.

Astfel, după declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit, este rugat să anunţe imediat Poliţia.

Mediatizarea alertelor prin intermediul Facebook necesită transmiterea acestora într-un format specific către platforma social-media.

Totodată, pe lângă informațiile specifice transmise către Facebook, mesajul de activare va fi însoțit de un link URL către comunicatul de presă al Poliției Române, despre cazul care a dus la declanșarea mecanismului, comunicat publicat pe pagina www.politiaromana.ro sau pe pagina oficială de Facebook a instituției. Astfel, utilizatorii Facebook pot accesa, prin intermediul link-ului, mai multe informații legate de cazul mediatizat.

De la operaționalizarea Mecanismului, în anul 2011, au fost declanșate 8 alerte, toate fiind clarificate rapid, în urma investigațiilor făcute de polițiști și a informațiilor obținute de la cetățeni, fiecare caz având caracteristici și rezolvări specifice.

Mecanismului „Alertă Răpire Copil” este similar sistemului „Amber Alert” din Statele Unite ale Americii.

×
Subiecte în articol: Facebook Alertă Răpire Copil
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
„Pierderile sunt de 100%”: Grindina a distrus mii de hectare de culturi agricole
x close