Antena 3 CNN Actualitate Eroul Zilei: Andreea Novac, Director Artistic al festivalului de arte performative Caleido

Eroul Zilei: Andreea Novac, Director Artistic al festivalului de arte performative Caleido

Caleido, festival multicultural de arte performative, ajunge la cea de-a patra ediție. Festivalul își propune să descopere și să promoveze diversitatea culturală și etnică. Ediția din acest an va prezența 20 de producții independente de teatru, dans și performance care își propun să vorbească despre teme actuale ale societății noastre.

Eroul Zilei: Andreea Novac, Director Artistic al festivalului de arte performative Caleido
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    02 Noi 2020   •   13:55

În timp ce lumea artistică este îngenuncheată de pandemie, Caleido, festival multicultural de arte performative, ajunge la cea de-a patra ediție. Festivalul își propune să descopere și să promoveze diversitatea culturală și etnică, iar până acum s-a bucurat de un real succes. Andreea Novac, director artistic al festivalului Caleido, a fost invitată în rublica Eroul Zilei și a povestit despre provocările organizării festivalului pe timpul pandemiei.

Ediția din acest an va prezența 20 de producții independente de teatru, dans și performance care își propun să vorbească despre teme actuale ale societății noastre. Șapte dintre ele sunt producții Caleido, iar patru vor fi prezentate în premieră.

"Festivalul se va desfășura online. Eu am vrut foarte tare să se întâmple în sălile de spectacol și chiar vorbisem cu diverse spații independente să prezentăm aceste 20 de spectacole în sălile de spectacol. Însă uitându-ne la ce se întâmplă și navigând prin incertitudinile astea continue, am decis să îl facem exclusiv online", a povestit Andreea Novac la Eroul Zilei.

"Majoritatea spectacolelor vor fi înregistrate și date online și o să avem și spectacole prezentate live. Cele 4 producții în premieră vor fi prezentate live, dar în online."

Printre temele abordate se află și: stereotipurile, poziția femeii în societate, comunități, istorie recentă

"Sunt câteva spectacole care vorbesc și incisiv și emoționant și analitic despre toate lucrurile astea. Ediția Caleido din acest an vorbește foarte mult despre situația incertă și instabilă a sectorului cultural independent."

"Toate spectacolele sunt gratuite. Vor fi insosite de un fel de discuții sub formă unor podcasturi, încercând să aducem artiști și personalități din diverse alte domenii, sociologi, antropologi, psihologi, care să ofere un context ceva mai larg temelor. Toate pot fi văzute online pe caleido.ro, pe pagina de Facebook."

Festivalul are loc între 27 Noiembrie și 1 Decembrie. Vor fi 5 zile cu câte 4 spectacole.

×
Subiecte în articol: caleido festival de arta Eroul Zilei
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close