Antena 3 CNN Actualitate Proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat, adoptat de Guvern

Proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat, adoptat de Guvern

Proiectul de lege care prevede creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani și interzice cumulul pensiei cu salariul la stat a fost adoptat, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu.

Proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat, adoptat de Guvern
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    09 Iun 2021   •   15:40

"În ședința de guvern de astăzi (miercuri - n.r.), am adoptat proiectul de lege privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare", a spus şeful Guvernului, care a respins criticile Consiliului Legislativ.

Acum, proiectul de lege urmează să meargă în Parlament, în procedură de urgență.

Proiectul de lege va merge în Parlament, în procedură de urgență

"Este proiectul de lege care elimină cumulul de pensie cu salariul la stat și prevede creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani", a precizat premierul Florin Cîţu.

Potrivit şefului de la Palatul Victoria, avizul de la Consiliul Legislativ este opțional.

"Este un aviz optional, l-am luat în considerare, noi credem că nu este adevărat (ce susţine Consiliul Legislativ - n.r.). Vom merge în Parlament, care este forul legislativ și acolo sunt sigur că proiectul va putea fi îmbunătățit, deși eu cred că această formă este cea corectă", a adăugat Florin Cîţu.

Consiliul Legislativ, aviz negativ pentru acest proiect

Anunţul premierului vine după ce ieri Consiliul Legislativ a dat aviz negativ acestui proiect. 

Proiectul interzice ca o persoană să primească de la stat şi pensie şi salariu, în acelaşi timp, iar acest proiect nu face referire şi la mediul privat.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, recent, că interzicerea cumulului pensie-salariu la stat va fi reglementată în cel mai scurt timp.

Cîţu spune că în 15 ani, nu va mai avea cine să plătească pensiile: "S-ar putea să fie nevoie de mai multe legi"

Previziuni sumbre făcute de premierul Florin Cîţu: şeful Executivului susţine că în 15 ani n-o să mai aibă cine să plătească pensiile românilor. 

Prim-ministrul spune că o soluţie este Legea pensiilor, pentru a elimina riscul de nesustenabilitate, potrivit digi24.ro.

"Cred că în 15 ani, atunci e riscul cel mai mare, pentru că vom avea un număr mare de oameni care vor ieşi la pensie în acelaşi an, iar cei care îi vor susţine vor fi din ce în ce mai puţini. 

Legea pensiilor o să fie o variantă, care acum este discutată de experţi. Sunt mai multe probleme, dar sustenabilitatea e una dintre ele", a spus Cîţu.

Pensii 2021. Vârsta de pensionare pentru femei va creşte până în anul 2030

Veste proastă pentru femeile din România: vârsta de pensionare va creşte până în anul 2030. 

Dacă acum femeile ies la pensie la 61 de ani şi 7 luni, peste şase ani vârsta la care se pot pensiona va fi de 63 de ani. 

Spre exemplu, o femeie care este născută în 1967 şi care are acum 54 de ani va ieşi la pensie la vârsta 63 de ani.

Pensii 2021. Cine îşi poate cumpăra vechime şi cât costă 6 ani în cartea de muncă

Decizie importantă pentru românii care au goluri în cartea de muncă. Legea prin care va fi prelungită prelungită perioada până la care vă veţi putea cumpăra vechime va fi votată în plenul Camerei Deputaţilor. 

Astfel, urmează să fie prelungit termenul până la care veţi putea cumpără vechimea în muncă de la 1 septembrie 2021 până la 1 septembrie 2023. 

Până acum şi-au cumpărat vechime în jur de 6.000 de persoane, iar valoarea totală este de 50 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu cumul pensie pensii
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close