Antena 3 CNN Actualitate Cîțu vrea creșterea salariilor pentru toți angajații din România: ”Avem 14 miliarde de euro gratis de la UE!”

Cîțu vrea creșterea salariilor pentru toți angajații din România: ”Avem 14 miliarde de euro gratis de la UE!”

Florin Cîțu a declarat, luni dimineața, că soluția pentru revenirea economiei în România este creșterea salariilor pentru toate sectoarele, nu doar pentru sectorul bugetar.

Cîțu vrea creșterea salariilor pentru toți angajații din România: ”Avem 14 miliarde de euro gratis de la UE!”
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    14 Feb 2022   •   11:37

”Lecțiile pe care le-am aplicat în 2020 au dus la cea mai rapidă revenire a economiei. Așa propun și acum. Măsuri prin care creștem veniturile tuturor românilor, eu vă spun că va fi complicat pentru Partidul Național Liberal să susțină o măsură care va susține veniturile doar în sectorul bugetar. Spre imposibil. De aceea, ideea este să ne gândim la o soluție pentru a crește veniturile tuturor românilor (...). Pentru toți angajații din România, aceasta este o soluție, aceea de a reduce contribuțiile.” a declarat Florin Cîțu.

”Cealaltă variantă a fost demonstrată deja în 2016, dar și când a fost scăzut TVA-ul de la 24% la 20%, de la 1 ianuarie. Dacă vrem să ajutăm rata inflației, noi punem pe masă această soluție, prin reducere de TVA.

Știu că întrebarea va veni despre sursa de finanțare. Avem 14 miliarde de euro gratis de la UE, mai avem încă vreo 14 din împrumuturi cu 0,15%. (...) Deci resurse la buget sunt! Când am construit bugetul anul trecut aveam simulări pentru a reduce contribuțiile din acest an, până în 2024, pentru că știam deja că vin resursele, deci nu este o idee nouă, ceva ce n-a fost calculat, a fost luat în calcul și scopul este de a ajuta toți românii care astăzi lucrează în România, nu doar pe cei din sistemul bugetar”, mai spune Cîțu. 

”Dacă opiniile acestei economii sunt ignorate, cred că trebuie să ne asumăm răspunderea pentru ceea ce urmează. Bineînțeles că vom discuta și în interiorul coaliției, eu vreau să văd și propunerile Ministerului Finanțelor în primul rând și apoi vom vedea dacă acele propuneri ajută sau nu ajută. 

Din punctul nostru de vedere, orice propunere vine doar pentru a crește propunerile în sectorul bugetar este aproape imposibil să fie acceptate de PNL. Trebuie să fie propuneri pentru toți românii, pentru că toți trec prin această perioadă dificilă, și noi, cei din PNL, ne gândim la toți românii”, a conchis Cîțu cu privire la revenirea economiei. 

Liderul PNL spune că nu simte presiune din partea PSD pentru remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu. El spune că nici liberalii nu pun presiune pentru schimbarea din funcție a miniștrilor Sănătății și Finanțelor, Alexandru Rafila și Adrian Câciu.

„Nu simțim (presiune din partea PSD pentru remanierea lui Virgil Popescu - n.r.). Nici noi nu punem presiune pe cei care sunt responsabili cu peste 100 de decese pe zi sau cu inflație de peste 10 % și dobânzi mari și așa departe”, spune Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close