Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîţu a convocat o şedinţă de urgență a coaliţiei de guvernare pe tema rectificării bugetare

Florin Cîţu a convocat o şedinţă de urgență a coaliţiei de guvernare pe tema rectificării bugetare

A apărut primul conflict major al coaliției de guvernare. Liderul PNL, Florin Cîțu, cere ca rectificarea bugetară să fie prezentată în coaliție, înainte de ședința de guvern programată pentru ziua de astăzi.

Florin Cîţu a convocat o şedinţă de urgență a coaliţiei de guvernare pe tema rectificării bugetare
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    Mădălina Mihalache    |    26 Noi 2021   •   10:49

Potrivit surselor Antena 3, ar fi vorba despre niște modificări pe rectificarea bugetară față de ce lăsase Florin Cîțu înainte de plecarea din funcție. 

Liderul PNL spune că a lăsat proiectul de rectificare bugetară gata și ar fi trebuit ca acesta să fie adoptat în forma pe care el a predat-o social-democraților și noului executiv.

Însă PSD dorește să aducă mai multe modificări, astfel încât Florin Cîțu cere o ședință de urgență a coaliției pe această temă. 

Nemulțumirea liderului PNL vine în urma faptului că deficitul bugetar a depășit 7%.

Așadar, este foarte posibil ca liderii coaliției să se întrunească astăzi într-o ședință de urgență, chiar înaintea celei de Guvern, ședință care se va desfășura la Palatul Victoria.

Nu era prevăzuta o astfel de ședință a coaliției de guvernare, în protocolul de alianță se prevede că aceasta are loc o dată pe săptămână, însă aceasta poate avea loc oricând, la solicitarea unuia dintre lideri. 

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close