Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Florin Roman preia conducerea Camerei Deputaților pentru următoarele două săptămâni

Florin Roman preia conducerea Camerei Deputaților pentru următoarele două săptămâni

Florin Roman a preluat interimatul la șefia Camerei Deputaților, pentru o perioadă de două săptămâni, după ce postul de președinte a fost vacantat în urma demisiei lui Ludovic Orban.

Florin Roman preia conducerea Camerei Deputaților pentru următoarele două săptămâni
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2021   •   18:24

Cu șapte voturi pentru și cinci împotrivă, Florin Roman a preluat conducerea interimară a Cameei Deputaților. Cei din USR au fost de partea lui Roman, astfel că PNL a reușit să nu piardă funcția în parlament odată cu demisia lui Orban. 

Timp de două săptpămâni, vicepreședintele Camerei Deputaților din partea PNL, Florin Roman, va exercita atribuțiile de președinte interimar, decizie care a fost luată la nivelul Biroului Permanent, forul care asigură conducerea deputaților, a transmis corespondentul Antena 3.  

„Eu am fost propus de PNL pentru a prela interimar această funcție”, a anunțat Florin Roman după ședința Biroului Permanent.

Roman relateză că a fost mai mult o discuție administrativă și mai puțin politică. El menționează decizia BP a fost luată cu șapte voturi, fiind vorba despre o conducere rotativă, până la alegerea unui nou președinte Camerei Deputaților.

„La urma urmei, indiferent cine era, aș fi votat orice alt coleg. Aș fi votat-o și pe doamna Prună”, adaugă liberalul.

El evită să spună dacă va fi propus de PNL și pentru a candida la această funcție.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, luni, hotărârea de vacantare a funcției de președinte, după demisia lui Ludovic Orban.

 

×
Subiecte în articol: PNL Florin Roman Camera Deputatilor
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close