Antena 3 CNN Actualitate Cum ne protejăm în timpul unei furtuni. Raed Arafat: ”Atenție mai ales la firele de curent”

Cum ne protejăm în timpul unei furtuni. Raed Arafat: ”Atenție mai ales la firele de curent”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat pentru Antena 3 cum ne putem proteja în timpul unei furtuni, dar și după ce aceasta a trecut.

Cum ne protejăm în timpul unei furtuni. Raed Arafat: ”Atenție mai ales la firele de curent”
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    26 Iun 2021   •   16:28

„În timpul unei furtuni, rugămintea noastră către populație este să se adăpostească, să rămână în casă. Dacă sunt pe stradă să intre în casă, să fie atenți la obiectele care pot să cadă din cauza vântului, și când ies după o frutună să fie atenți mai ales la firele de curent care pot să cadă și să electrocuteze pe cineva.”, a tarnsmis șeful DSU, la Antena 3.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis, la rândul său, mai multe indicații privind măsurile de protecție pe timp de furtună.

„Evitați: obiectele înalte, precum un copac înalt izolat în spațiu deschis, câmpurile, plajele sau ambarcațiunile pe apă, obiectele metalice (utilaje agricole, stâlpi, echipamente de fermă, motociclete, biciclete, etc.).

Dacă nu ați reușit să vă adăpostiți și simțiți că părul vi s-a electrizat, este un indiciu că există pericolul unui trăsnet. Așezați-vă ghemuit, puneți-vă mâinile pe urechi și cap, lipiți călcâiele.

Aveți grijă la firele de curent electric căzute (mai ales în apă), la podurile avariate parțial sau total, la arbori sau clădiri afectate de furtună.

Dacă ați identificat persoane inconștiente, lovite de trăsnet, solicitați imediat ajutor medical la numărul de urgență 112!”.

×
Subiecte în articol: furtuna Raed Arafat
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close