Antena 3 CNN Actualitate George Simion, despre protestul AUR de la Parlament: "Recunosc și nu regret fapta"

George Simion, despre protestul AUR de la Parlament: "Recunosc și nu regret fapta"

George Simion a comentat marți, în exclusivitate la Antena 3, incidentele grave de la Parlamentul României.

George Simion, despre protestul AUR de la Parlament: "Recunosc și nu regret fapta"
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    21 Dec 2021   •   21:07

Prncipalul personaj ale zilei, liderul AUR, George Simion, a fost invitat în cadrul emisiunii "Subiectiv", unde a vorbit cu Răzvan Dumitrescu despre sancțiunile aplicate de autorități, în urma incidentelor de marţi.

George Simion: "Recunosc și nu regret fapta"

Întrebat dacă reprezentanţi ai grupului parlamentar AUR au fost amendaţi în urma protestelor de marţi, de la Parlament, George Simion a afirmat că "aşa ar fi logic", el adăugând că "recunoaşte şi nu regretă fapta".

 

George Simion: "Mergem în instanță"

"Să dovedească cei de la Jandarmerie că, probabil ei au aplicat aceste sancțiuni, dacă nu le-a scris domnul Bode (n.r. ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode), cu mânuța lui. Am văzut că dădea informații care nu se confirmau pe parcursul zilei de astăzi și spunea cum ar fi trebuit să acționeze Jandarmeria. Eu nu cred că are calificare domnul Bode să dea sfaturi privind ordinea publică. Acum, o să contestăm în instanță, urmăm căile legale, o să sprijinim și pe cele șase organizații din Societatea Civilă. E avocatul Chitic, e Pompiliu Diplan, e Aurelian Popa. Sunt oameni care a vorbit deschis'', a afirmat Geoge Simion, marţi, în exclusivitate la Antena 3.

Întrebat dacă se teme că se va alege cu dosar penal după protestul de marți, George Simion a răspuns:

"De ce? Dosar penal, pentru că? Nu. E un senator PSD care a cerut asta. Eu cred că ar trebui să își retracteze declarațiile publice. Pentru că, pentru un dosar penal trebuie să ai o justificare, cumva, nu?", a spus liderul AUR.

AUR: "Protestul a fost un succes! 1 - 0 pentru români, certificatul COVID a fost blocat" 

Co-președinții AUR, George Simion și Claudiu Târziu, au precizat că prin protestul organizat, marți, la Parlament au reuşit blocarea certificatului COVID „ 1-0 pentru români. Certificatul verde, blocat”.

După protestul violent de la Parlament, organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), co-președinții George Simion și Claudiu Târziu au transmis că le mulțumesc participanților.

Ei își exprimă, totodată, speranța că politicienii au înțeles semnalul transmis în legătură cu introducerea certificatului verde la locul de muncă.

„Protestul a fost un succes, pentru că, cel puțin pentru moment, am reușit să blocăm adoptarea proiectului de lege în Parlament. Românii nu vor, în majoritatea lor, introducerea certificatului verde la locul de muncă, iar astăzi (marți - n.r.) s-a văzut clar acest lucru.

Mai mult, parlamentarii de la PSD, PNL, USR și UDMR nu au avut curajul să iasă în fața oamenilor și să le vorbească, ceea ce arată o ruptură evidentă între clasa politică și poporul român. Cei care ocupă astăzi fotoliile Parlamentului nu mai reprezintă pe nimeni”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR, notează Mediafax.

„Este o victorie a Alianței pentru Unirea Românilor, o victorie a românilor. Felicit manifestanții și forțele de ordine pentru un nou protest lipsit de incidente și țin să precizez că niciun protest AUR din trecut nu s-a soldat cu violențe.

Întotdeauna, când au fost observați agitatori, oamenii noștri s-au delimitat ferm de ei. Este ceea ce am făcut și astăzi”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Simion și Târziu atrag atenția că PSD-PNL-UDMR au anunțat că iau în considerare adoptarea certificatului Covid prin asumarea răspunderii de către Guvern.

Citiţi şi: Autorul vandalizării maşinilor de la Parlament a fost reţinut
 

×
Subiecte în articol: George Simion parlament proteste
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close