Antena 3 Actualitate Ginerele lui Băsescu, suspectat de complicitate la şantaj. Radu Pricop, audiat în dosarul fiului fostului preşedinte al Republicii Moldova

Ginerele lui Băsescu, suspectat de complicitate la şantaj. Radu Pricop, audiat în dosarul fiului fostului preşedinte al Republicii Moldova

31 Mar 2015   •   11:31
UPDATE - Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, suspectat de complicitate la şantaj, a plecat în jurul orei 12.00 de la DNA. El urmează  să revină în faţa procurorilor pentru a da declaraţii în zilele următoare. Radu Pricop a fost informat în legătură cu faptul că are calitatea de suspect, însă nu a vrut să facă niciun fel de declaraţie în faţa anchetatorilor.

Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, este suspectat de complicitate la şantaj în dosarul afaceristului Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat DNA, Radu Pricop l-a sprijinit în activitatea infracţională pe Sergiu Lucinschi, prin redactarea, în anul 2013, a plângerii penale care face obiectul unui dosar penal şi prin formularea ulterioară (decembrie 2014-martie 2015) a mai multor soluţii nelegale, pentru remiterea sumei de 4.000.000 euro către Sergiu Lucinschi, inclusiv cea privind recunoaşterea unei datorii fictive, care a fost acceptată de omul de afaceri, "sub imperiul constrângerilor repetate".

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi a fost deja reţinut pentru şantaj şi trafic de influenţă. În acelaşi dosar a fost reţinut şi Constantin Comăneanu, ofiţer de poliţie la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), acesta fiind acuzat de luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, în complicitate cu alte persoane, a şantajat un om de afaceri să-i dea patru milioane de euro, deşi acesta nu îi datora bani, spunând că doar aşa îşi va retrage o plângere penală formulată la DIICOT pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă.

Citiţi şi:
Procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj, urmărit penal pentru complicitate la şantaj în dosarul în care este implicat şi ginerele lui Băsescu


×
Subiecte în articol: Radu Pricop Sergiu Lucinschi

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close