Antena 3 CNN Actualitate Grevă generală la Electrolux. Angajaţii vor salarii mai mari şi păstrarea contractului colectiv de muncă

Grevă generală la Electrolux. Angajaţii vor salarii mai mari şi păstrarea contractului colectiv de muncă

Grevă generală la Electrolux. Angajaţii vor salarii mai mari şi păstrarea contractului colectiv de muncă
de O.P.    |    25 Ian 2012   •   07:44

800 de angajaţi ai companiei producătoare de aparate şi echipamente de bucătărie şi curăţenie, Electrolux, din Satu Mare au intrat în grevă generală.

Aceştia au oprit munca şi au plecat acasă, pentru o perioadă nedeterminată. Oamenii vor salarii mai mari şi păstrarea contractului colectiv de muncă din 2011 şi pentru anul acesta.

Angajaţii cer conducerii Electrolux păstrarea contractului colectiv de muncă şi o mărire salarială de 100 de lei, începând cu luna ianuarie 2012, şi alţi 100 de lei de la data de 1 septembrie. Revendicările vin în contextul în care cel mai mic salariu de la Electrolux este de apropoximativ 1500 de lei, iar cel mediu trece de 2300 de lei.

Oamenii sunt revoltaţi de faptul că managerul general a plecat pentru trei zile din ţară iar sindicaliştii nu mai au cu cine să negocieze.

Angajaţii companiei ameninţă că vor ieşi pe stradă pentru a-şi spune nemulţumirile.

Electrolux este unul dintre cei mai mari producători din lume de aparate şi echipamente de bucătărie şi curăţenie şi este lider de piaţă în multe dintre categoriile de produse individuale, cu vânzări anuale de peste 40 de milioane de produse pentru clienţi din peste 150 de ţări. În România, Electrolux este prezentă doar cu fabrica din Satu Mare.

 


×
Subiecte în articol: greva generala
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close