Antena 3 CNN Actualitate Halatul, cât e halatul?! 500 de milioane de euro

Halatul, cât e halatul?! 500 de milioane de euro

Halatul, cât e halatul?! 500 de milioane de euro
15 Mai 2012   •   15:12

Noul proiect al Legii Sănătăţii ar trebui să fie făcut public în iunie, după ce prima formă a acestuia a fost retrasă din cauza nemulţumirilor publice.

Fondul Monetar Internaţional a cerut expres urgentarea discuţiilor, în contextul în care sănătatea este văzută ca un sector-cheie de către organismele internaţionale. De altfel, cerinţe privind punerea în dezbatere publică a noului proiect de lege au venit din toate zonele. Dar cei mai interesaţi de promovarea legii rămân asigurătorii privaţi, care aşteaptă acum deciziile noului Guvern.

Toţi jucătorii importanţi din piaţa asigurărilor private de sănătate fac parte din grupuri financiare internaţionale care au investit bani grei în România şi care tot aşteaptă să scoată profit din acest segment al pieţei. Pentru aceste companii, fiecare zi de întârziere costă. Au venit aici să facă afaceri având în spate zeci de ani de experienţă în managementul banilor şi al resurselor umane.

Tot ce au primit până acum au fost promisiuni. În plus, criza a pus presiune şi asupra acestor companii, care sunt din ce în ce mai puţin dispuse să investească în Romania, din cauza amânărilor legislative repetate. O scurtă privire aruncată asupra rezultatelor financiare ale firmelor din zona asigurărilor private de sănătate creionează un tablou sumbru în ceea ce priveşte aportul României la câştigurile totale.

Mai toţi au pierderi şi procesele de restructurare demarate par să nu dea rezultatele scontate. Marii perdanţi rămân pacienţii, care trebuie să hotărască cine le va îngriji sănătatea, asta după ce actul normativ va fi adoptat. Când îşi vor găsi rezolvarea toate aceste probleme? Cu siguranţă, în timp. Care costă!

Citeste textul integral pe Income Magazine


×
Subiecte în articol: legea sanatatii
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close