Antena 3 CNN Actualitate I s-au luat bani din pensia de militar, dar a fost felicitat de ministrul Oprea pentru creşterea pensiei

I s-au luat bani din pensia de militar, dar a fost felicitat de ministrul Oprea pentru creşterea pensiei

I s-au luat bani din pensia de militar, dar a fost felicitat de ministrul Oprea pentru creşterea pensiei
Sursa foto: Foto: radiotargujiu.ro
de O.P.    |    04 Ian 2012   •   05:56

S-a ales cu mai puţini bani în urma recalculării pensiilor, dar a primit o scrisoare de la ministrul Apărării, în care era felicitat pentru creşterea pensiei.  Este cazul unui ofiţer în rezervă care a pierdut peste 100 de lei în urma recalculării. Asta în ciuda promisiunii făcute de ministrul apărării, Gabriel Oprea, că pensiile sub trei mii de lei nu vor scădea.

Marius Iulian Băltăreţu este pensionar militar din 2006 când a trecut în rezervă cu gradul de maior. Recalcularea pensiilor ar fi trebuit să-i aducă o majorare a pensiei. Ministrul Apărării chiar s-a grăbit să-l felicite pentru asta.

Pe site-ul ministerului apărării a fost publicată noua pensie, în urma recalculării. De la 1519, crescuse la 1589. Decizia oficială, care i-a venit în decembrie, i-a adus însă ofiţerului în rezervă o pensie micşorată cu 130 de lei. El spune că nu este singurul în această situaţie, care s-a trezit cu pesnia mai mică după recalculare.

Deciziile vin în ciuda declaraţiilor făcute de ministrul Apărării, conform cărora, pensionarii militari nu vor avea de pierdut în urma recalculării , ci de câştigat.

Reprezentanţii Ministerului Apărării cred că este vorba de o greşeală în cazul ofiţerului în rezervă Marius Băltăreţu şi susţin în continuare că nicio pensie sub 3000 de lei nu a scăzut în urma recalculării.

Marius Băltăreţu este hotărât să dea în judecată Ministerul Apărării şi spune că este gata să-şi caute dreptatatea chiar şi la CEDO.




×
Subiecte în articol: militari
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close