Antena 3 CNN Actualitate Incendiu puternic în Delta Văcărești. 15.000 de metri pătrați au ars

Incendiu puternic în Delta Văcărești. 15.000 de metri pătrați au ars

Un incendiu de vegetație a izbucnit marți în Delta Văcărești, a anunțat ISU București-Ilfov.

Incendiu puternic în Delta Văcărești. 15.000 de metri pătrați au ars
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
de Laura Dinu    |    05 Apr 2022   •   13:50

Update 15:50: Incendiul izbucnit în Delta Văcărești a fost stins după mai bine de două ore, iar suprafața afectată este de circa 15.000 de metri pătrați.

Update 15:00: Incendiul a fost localizat, iar la acest moment pompierii lucrează pentru stingerea ultimelor focare. Suprafața afectata este de aproximativ 15.000 mp.

Update 14:20: ”În primul rând actualizăm suprafața de incendiu, care este de 10.000 mp estimată de comandantul intervenției. Acesta este motivul pentru care și numărul de autospeciale a fost suplimentat. Sunt 7 autospeciale deja angrenate în operațiunile de stingere și este posibil ca numărul acestora să mai crească. 

Vă mai pot informa că la ora 13:54 a fost emis și un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru informarea și avertizarea populației din zonă dar și a participanților la trafic cu privire la modul de manifestare al incendiului. 

Sunt probleme de vizibilitate pentru traficul rutier în zona Șoseaua Vitan-Bârzești. Acest lucru poate fi pus pe seama vântului care influențează modul de manifestare a incendiului și a degajării de fum”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU-București Ilfov la Antena 3. 

Update 14:10: Traficul în zonă a fost restricționat.

Update 14:00: Locuitorii au primit un mesaj RoAlert prin care au fost avertizați de incendiu și de degajările uriașe de fum. 

”Incendiu de vegetație în Delta Văcărești. Ocoliți zona. Eliberați căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediile on-line ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”. 

Potrivit pompierilor, este afectată o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La fața locului au fost trimise 4 autospeciale de stingere. Este o zonă în care se intervine greu, în special din cauza unui dig construit acolo. Cel mai probabil numărul efectivelor va fi suplimentat în minutele care urmează. 

Pompierii susțin că sunt degajari mari de fum și că vântul influențează modul de manifestare a incendiului.

Arde Balta Vacaresti

Publicată de Gigi-Paul Dragomir pe Marţi, 5 aprilie 2022

Se pare că norul mare de fum se îndreaptă spre București. Degajările de fum pot fi observate de la aproximativ 2-3 kilometri distanță. 

Știre în curs de actualizare. 

×
Subiecte în articol: delta vacaresti
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close