Antena 3 CNN Actualitate Închisoare pentru partenerii violenți. De astăzi s-a schimbat legea!

Închisoare pentru partenerii violenți. De astăzi s-a schimbat legea!

Soții, soțiile sau partenerii care încalcă ordinele de protecție vor putea fi arestați. De astăzi s-a schimbat legea! Pedepsele devin mai mari, iar polițiștii vor avea mai multă putere.

Închisoare pentru partenerii violenți. De astăzi s-a schimbat legea!
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    22 Aug 2020   •   12:30

În Argeș totuși un bărbat care și-a lovit fosta soție, deși nu avea voie să se apropie de ea, a fost pus în libertate ieri din cauza vidului legislativ de până astăzi.

Diferența a două zile l-a salvat pe bărbat de arestul preventiv. Bărbatul în vârstă de 36 de ani a încălcat de mai multe ori ordinul de protecție, au stabilit anchetatorii, însă nu ar fi lovit-o pe femeie. Asta până joi când discuțiile dintre cei doi au degenerat și bărbatul a agresat-o. Polițiștii l-au reținut atunci pentru 24 de ore, însă după această măsură au fost nevoiți să îl pună sub control judiciar.

Închisoare pentru partenerii violenți

De astăzi, legea le permite anchetatorilor să ia măsuri mai dure. Încălcarea ordinului de protecție are de acum limite de pedeapsă mai mari. Minim șase luni de închisoare până la un maxim de cinci ani de închisoare!

De azi, închisoare pentru partenerii violenți

Pedepsele devin mai mari, iar polițiștii vor avea mai multă putere

Polițiștii îi pot duce pe cei acuzați de astfel de fapte în fața instanței pentru arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Până acum pedeapsa maximă era de un an de închisoare.

×
Subiecte în articol: ordin protecție
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close