Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie s-a împiedicat pe trepte şi a căzut la slujba de sfinţire a apei pentru Bobotează

ÎPS Teodosie s-a împiedicat pe trepte şi a căzut la slujba de sfinţire a apei pentru Bobotează

Incident neaşteptat, marţi, când ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba de sfinţire a apei, la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.

ÎPS Teodosie s-a împiedicat pe trepte şi a căzut la slujba de sfinţire a apei pentru Bobotează
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    05 Ian 2021   •   14:15

În plină pandemie COVID, Teodosie nu a respectat măsurile recomandate de medici şi a făcut slujba de sfinţire a apei în prezenţa a sute de oameni, pe care i-a avut alături şi fără să poarte mască de protecţie.

Chiar în timpul slujbei, ÎPS Teodosie s-a împiedicat de treptele din faţa catedralei şi a căzut.

ÎPS Teodosie, ajutat de enoriaşi să se ridice de pe scări

El a fost ajutat de enoriaşi să se ridice şi să îşi continue drumul spre butoaiele pline cu apă.

Ieri, Teodosie spune că aşteaptă la slujbă aproximativ 10.000 de oameni, spunând că "dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală".

"Această apă sfințită va combate și bolile și microbii, ne va înfrăți mai mult, pentru că harul este cel care ne înnoiește și trebuie să ne înfrățim mai mult, să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniți de frică, ci stăpâniți de entuziasm. 

Omul care are entuziasm și crede și se roagă nădăjduiește în Dumnezeu, nu pățește nimic. Căci Dumnezeu biruiește și bolile, și pe cel viclean, și dușmănia dintre noi Dumnezeu o biruiește", spunea, luni, ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie: Această apă sfințită va combate și bolile, și microbii

ÎPS Teodosie a cerut totuşi celor care vor participa la ceremonie de sfinţire a apei să păstreze distanţa şi să nu stea înghesuiţi. Arhiepiscopul Tomisului a sfinţit apa care apoi va fi îmbuteliată în 120.000 de PET-uri.

Tot marți, în Ajunul Bobotezei, ÎPS Teodosie merge şi la Hârșova, la Dunăre, unde la ora 14.00 este pregătită sfințirea apei. 

După slujba de Bobotează din Portul Tomis, din Constanța, ÎPS Teodosie va oficia, la ora 14.45, la Ovidiu, slujbă pe faleza cea nouă.

De la ora 17.00, miercuri, va oficia slujba Vecerniei, la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Techirghiol. Slujba Vecerniei la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Constanța va avea slujbă joi dimineața, la ora 8.30.

ÎPS Teodosie a făcut, recent, două slujbe ignorând măsurile impuse de autorităţi în pandemia COVID-19.

Pregătiri intense pentru Bobotează. 10.000 de oameni, așteptați la Catedrala din Constanța. La București, Patriarhia va distribui doar agheasmă îmbuteliată

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a oficiat o slujbă sâmbătă, de la ora 22.00, la Catedrala arhiepiscopală din Constanța, în condițiile în care interdicția de circulație intra în vigoare de la ora 23.00.

IPS Teodosie a făcut și slujba de Anul Nou noaptea, la ceremonie participând aproximativ o sută de credincioși.

IPS Teodosie a sfidat din nou, de Revelion, autorităţile şi Patriarhia

IPS Teodosie a fost în centrul unor controverse după ce a oficiat slujba Te Deum de Anul Nou la ora 23.15, în catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța. 

La slujbă au participat aproximativ o sută de credincioși, în condițiile în care circulația este interzisă după ora 23.00. Polițiștii au ajuns la fața locului.

Poliţiştii şi jandarmi sosiţi acolo nu le-au dat amenzi oamenilor, ci i-au sfătuit să poarte măşti de protecţie şi să păstreze distanţa fizică.

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie împiedicat slujba
Parteneri
Primele imagini cu Regele Charles la picnicul de la Valea Zălanului
x close