Antena 3 CNN Actualitate ISU Constanţa: "Ei sunt câțiva dintre cei 100 colegi care, astăzi, au fost la datorie pentru ca noi toți să fim în siguranță"

ISU Constanţa: "Ei sunt câțiva dintre cei 100 colegi care, astăzi, au fost la datorie pentru ca noi toți să fim în siguranță"

ISU Constanţa a publicat imagini cu câţiva dintre pompierii care au participat, astăzi, la intervenția de la Rafinăria Petromidia Năvodari.

ISU Constanţa: "Ei sunt câțiva dintre cei 100 colegi care, astăzi, au fost la datorie pentru ca noi toți să fim în siguranță"
Sursa foto: Facebook ISU Constanţa
de Claudia Popovici    |    21 Iun 2023   •   21:58

"Eroii zilei. Ei sunt câțiva dintre cei 100 colegi care, astăzi, au fost la datorie pentru ca noi toți să fim în siguranță! Câțiva dintre ei, deși era ziua lor liberă, și-au lăsat acasă soțiile, copiii, părinții și au venit în sprijin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Respect pentru ei și felicitări pentru modul profesionist în care își fac meseria! Mulțumim și inspectoratelor sosite în sprijin: ISU București-Ilfov, ISU Tulcea, ISU Ialomița și ISU Călărași.

Mulțumim pentru sprijinul acordat și colegilor polițiști și jandarmi. Împreună suntem MAI puternici", a scris ISU Constanţa pe Facebook. 

Citeşte şi: Doi pompieri au fost răniți în timpul incendiului de la Rafinăria Petromidia Năvodari. Unul dintre aceștia, transportat la spital

O explozie urmată de incendiu a avut loc miercuri la Petromidia, în județul Constanța. Fumul gros se vede de la depărtare, de pe plaja de la Năvodari.

"Răspunsul s-a făcut prin alertarea întregului personal al ISU Constanța, mobilizarea lor, inclusiv de acasă, deci nivel 4 de alertă, plus Inspectoratul General a trimis din Turcia, Ialomiţa, Călăraşi și București echipaje de intervenție, inclusiv unitatea de intervenție cu roboți, care, din ce știu, este deja intrată în lucru acolo, pentru participarea la acțiunile de răcire la acest moment și să putem să îndepărtăm un pic pompierii din zonă", a spus Arafat, miercuri seară, în direct la Antena 3 CNN.

Raed Arafat: "A fost o intervenție foarte riscantă, intervenție care era risc asupra personalului"

Potrivit lui, pompierii au intervenit numai cu aparate izolante de respirat, din cauza substanțelor care erau în zonă.

Citeşte şi: Rafinăria Petromidia are un istoric cu incidente grave

"S-au făcut măsurători și de Ministerul Mediului. Constanța, ca oraș, n-a fost afectat, dar local, în jurul focarului de la incendiu existau substanțe. Pompierii trebuiau să se izoleze și să respire prin aparatele lor, ca să lupte împotriva incendiului. Din fericire, n-am avut victime. Am avut trei răniți pompieri, doi de la pompierii militari, dar ușor, și unul de la pompierii civili", a declarat Raed Arafat la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close