Antena 3 CNN Actualitate ISU Suceava, explicații după ce pacienta suspectă de coronavirus a fost scăpată cu targa în timpul transferului: "Nimeni nu a avut de suferit"

ISU Suceava, explicații după ce pacienta suspectă de coronavirus a fost scăpată cu targa în timpul transferului: "Nimeni nu a avut de suferit"

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Suceava a făcut o serie de precizări după imaginile cu pacienta suspectă de coronavirus apărute în spațiul public. Profesoara din Suceava, suspectă de infecția cu coronavirus, care s-a întors recent din China, a fost scăpată cu targa de paramedicii SMURD, în timpul transferului de astăzi, de la Suceava la Iaşi.

ISU Suceava, explicații după ce pacienta suspectă de coronavirus a fost scăpată cu targa în timpul transferului: "Nimeni nu a avut de suferit"
Sursa foto: foto- captură Antena 3
07 Feb 2020   •   19:50

"În cursul zilei de astăzi, unitatea noastră a fost solicitată pentru preluarea pacientei respective și asigurarea transportului cu Autospeciala de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) la spitalul de boli infecțioase din municipiul Iași. La un moment dat, unul dintre paramedicii SMURD a alunecat pe platforma autospecialei, din cauza suprafeței alunecoase generate de temperaturile scăzute. Regretăm acest incident, însă asigurăm cetățenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit și nici colegul nostru, paramedicul SMURD.  Mai mult, colegul nostru a depus tot  efortul,  pentru a-i asigura protecția.

Acest aspect este argumentat de imaginile difuzate in spațiul public, care arată cum izoleta nu a atins pământul, ci a rămas sprijinită pe genunchiul paramedicului. De asemenea, în urma incidentului nu a fost deteriorată izoleta de protecție", au transmis reprezentanții ISU Suceava

Cei de la ISU Suceava au mai precizat că pacienta a fost transferată deja la spital. 

Momentul în care pacienta a fost scăpată cu targa a fost surprins astăzi, în timpul transferului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava la Iaşi, acolo unde profesoara trebuia să ajungă pentru investigaţii amănunţite.

Femeia de 32 de ani s-a întors din China în România pe 1 februarie, iar a doua zi a început să aibă primele simptome. 

Citiți și Profesoara din Suceava suspectă de coronavirus, scăpată cu targa în timpul transferului

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Suceava
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close