Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea Dana Gîrbovan, despre demisia lui Felix Bănilă: Klaus Iohannis s-a comportat precum un șef al procurorilor

Judecătoarea Dana Gîrbovan, despre demisia lui Felix Bănilă: Klaus Iohannis s-a comportat precum un șef al procurorilor

Judecătoarea Dana Gîrbovan, despre demisia lui Felix Bănilă: Klaus Iohannis s-a comportat precum un șef al procurorilor
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
04 Oct 2019   •   22:25

Dana Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel din Cluj, care a stârnit o serie de polemici în spațiul public, după ce președintele Klaus Iohannis a respins propunerea premierului Viorica Dăncilă pentru ca aceasta să fie numită ministru al Justiției.

În ceea ce privește demisia procurorului șef DIICOT, Felix Bănilă, Dana Gîrbovan a subliniat că președintele s-a compartat precum un șef al procurorilor, iar procurorul-șef al DIICOT s-a comportat ca un subordonat al acestuia.

„Lucrul este grav din mai multe perspective. DIICOT este singura structură la vârf de Parchet care avea un procuror-șef numit. Ceilalți sunt numiți prin delegație, ceea ce înseamnă instabilitate. Acest lucru înseamnă un precedent destul de periculos. În momentul în care există presiune asupra procurorilor datoria sa era să rămână acolo și să ia atitudine împotriva unor astfel de presiuni”, a subliniat judecătoarea Dana Gîrbovan.

Despre decizia CCR, care a publicat motivarea deciziei prin care preşedintele Klaus Iohannis este obligat să numească „de îndată” miniştrii PSD, Dana Gîrbovan a subliniat că ”de îndată” înseamnă imediat.

„De îndată înseamnă imediat, în momentul în care o hotărâre judecătoarească este executorie de îndată, asta înseamnă în momentul în care ea este publicată, pronunțată în ședință publică poți să te duci să iei minuta și să o execuți”, a pus Dana Gîrbovan.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close