Antena 3 CNN Actualitate Justiție Consiliul Europei cere României să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia în cazul codurilor penale

Consiliul Europei cere României să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia în cazul codurilor penale

Consiliul Europei cere României să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia în cazul codurilor penale
05 Iul 2018   •   18:05

Secretarul general al Consiliului Europei a cerut joi instituţiilor din România să aştepte raportul de evaluare al Comisiei de la Veneţia înainte de a avansa reformarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

"Le cer tuturor părţilor implicate să aştepte avizul Comisiei Veneţia şi să ţină cont de această evaluare înainte de a face noi paşi în sensul modificării Codului Penal şi Codului de Procedură Penală din România", a declarat joi Thorbjørn Jagland, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Consiliului Europei.

Avizul Comisiei de la Veneţia a fost solicitat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei printr-o decizie luată pe 28 iunie. Evaluarea urmează să fie prezentată pe 19 octombrie. Alături de recomandările GRECO, acest aviz are rolul de a identifica cea mai bună soluţie posibilă pentru abordarea problemelor generate de proiectele de amendamente, în conformitate cu standardele europene şi cu angajamentele europene ale României, precizează Consiliul Europei.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul care aduce modificări la Codul Penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abţineri, în calitate de for decizional, după ce marţi iniţiativa a trecut de Senat.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close