Antena 3 CNN Actualitate Justiție Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor, cere prag financiar pentru abuzul în serviciu

Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor, cere prag financiar pentru abuzul în serviciu

Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor, cere prag financiar pentru abuzul în serviciu
Sursa foto: Foto: luju.ro
07 Feb 2017   •   13:44

Judecătoarea Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, transmite un mesaj în contextul dezbaterilor şi scindării societăţii româneşti pe chestiunea abuzului în serviciu.

Mesajul Danei Gîrbovan priveşte şi ancheta DNA asupra actelor Guvernului şi susţine că această anchetă ridică probleme de constituţionalitate.  

Cât priveşte abuzul în serviciu, el trebuie să fie reglementat după decizia CCR nr. 405/15 iunie 2016.

Magistratul spune că, potrivit CCR, abuzul în serviciu trebuie să aibă un prag valoric. De asemenea, trebuie menţionat clar ce înseamnă abuz prin prisma încălcării legilor, pentru a nu lăsa chestiunea la libera interpretare a judecătorilor, ceea ce i-ar transforma pe aceştia în legiuitori.

CCR a mai menţionat că responsabilitatea modificărilor aparţine legiuitorului primar (Parlamentul) sau celui delegat (Guvernul), ceea ce ar putea înseamnă că şi decizia CCR pe "conflictul constituţional între instituţii" ar putea fi în defavoarea preşedintelui.

×
Subiecte în articol: dana girbovan

Poliţiştii nu au mai întâlnit aşa ceva niciodată

Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close