Antena 3 CNN Actualitate Justiție Directorul Administraţiei Porturilor Dunării Maritime, Marius Ciubrei, reţinut de DNA

Directorul Administraţiei Porturilor Dunării Maritime, Marius Ciubrei, reţinut de DNA

Directorul Administraţiei Porturilor Dunării Maritime, Marius Ciubrei, reţinut de DNA
18 Apr 2018   •   13:04

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 17 aprilie 2018, a directorului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (C.N.A.P.D.M.) SA, Ciubrei Luigi Marius, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de luare de mită, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

De asemenea, a fost reţinut şi Tarău Constantin, marinar în cadrul C.N.A.P.D.M., sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de complicitate la luare de mită.

"În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada iunie 2017 – 17.04.2018, inculpatul Ciubrei Luigi Marius, în calitatea menţionată mai sus, prin intermediul celuilalt inculpat, a pretins şi primit de la patru persoane peste 1.700 euro, în scopul angajării unor persoane în cadrul companiei pe care o conducea pe posturile de «marinar» şi «mecanic». În realitate, sumele de bani, plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, inculpatul Tarău Constantin şi alte persoane oprindu-şi un «comision» cuprins între 100 şi 600 de euro. Ultima «plată», în valoare de 500 euro, s-a realizat în aceeaşi manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 18 aprilie 2018, inculpaţii Ciubrei Luigi Marius şi Tarău Constantin vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză procurorii anticorupţie au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicatul DNA.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close