Antena 3 Actualitate Justiție Judecătorul Dana Gîrbovan, replică pentru Cătălin Predoiu: Induce în eroare opinia publică prin omisiune

Judecătorul Dana Gîrbovan, replică pentru Cătălin Predoiu: Induce în eroare opinia publică prin omisiune

08 Dec 2017   •   14:08
Judecătorul Dana Gîrbovan, replică pentru Cătălin Predoiu: Induce în eroare opinia publică prin omisiune
Sursa foto: Foto: Facebook/Dana Girbovan

Judecătorul Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), îi răspunde liberalului Cătălin Predoiu, care afirmase că UNJR a transmis comisiei parlamentare în miez de noapte propunerea pentru înființarea unei Secții pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Magistratul explică poziția UNJR în acest caz și modul în care au fost transmise propunerile, precizând că inițiativa de a înființa respectiva Secție exista deja în proiectul inițial de modificare a Legii 304/2004 și că UNJR a extras și ordonat amendamentele deja existente și le-a structurat și ordonat într-un document diferit.

”Domnul Catalin Predoiu induce in eroare opinia publica prin omisiune, lasand sa se inteleaga ca UNJR ar fi trimis Comisiei, la miez de noapte, propuneri privind infiintarea si functionarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie.

Afirmatia domnului deputat Catalin Predoiu, preluata de presa, ca UNJR ar fi trimis amendamente la miezul noptii pentru o sedinta ce era programata pentru dezbateri cu 10 ore inainte frizeaza atat logica, cat si starea de fapt. 

Asa cum am mai afirmat inca de cand s-a pus in discutie publica posibilitatea unui proiect de modificare a legilor justitiei, UNJR se va implica in tot acest proces legislativ pledand pentru eliminarea propunerilor care ar afecta independenta justitiei si sustinand toate acele amendamente si propuneri care vor intari independenta justitiei si creste calitatea actului de justitie. Pozitiile pe care le-am avut in cadrul Comisiei si propunerile pe care le-am facut dovedesc acest lucru.

Spatiul public abunda in speculatii, in jumatati de adevar si manipulare, sunt exprimate foarte multe concluzii si ingrijorari dramatice, care nu au insa nici un fundament in textele adoptate de Comisie ori nici macar vreo legatura cu textele puse in discutie” scrie Dana Gîrbovan pe Facebook.

Întreaga postare, AICI

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close